|

Başakşehir'den çocuklara ücretsiz jimnastik dersleri

Başakşehir Belediyesi 5-8 yaş arası kız çocuklarına ücretsiz jimnastik dersleri vererek örnek bir uygulamaya imza attı. Başakşehir Spor Parkı’nda başlayan jimnastik eğitimlerine çocuklar da yoğun ilgi gösterdi.

Yeni Şafak
15:37 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:10 - 5/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Ücretsiz verilen jimnastik derslerinde çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi üzerine odaklanılıyor.
Ücretsiz verilen jimnastik derslerinde çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi üzerine odaklanılıyor.

Başakşehir Belediyesi, Spor Parkları bünyesinde 5-8 yaş arası çocuklar için jimnastik branşı açtı.



Başakşehir Spor Parkı'nda başlayan jimnastik eğitimlerine çocuklar da yoğun ilgi gösteriyor. Başakşehir'de Altınşehir Spor Parkı, Güvercintepe Kadın Spor Merkezi, Şahintepe Spor Parkı, Bahçeşehir Spor Merkezi, Güvercintepe Spor Parkı, Başakşehir Spor Parkı, Kayaşehir Spor Parkı olmak üzere 7 spor parkı bulunuyor. Spor parklarında futbol, voleybol, basketbol, yüzme, tekvando, masa tenisi, okçuluk, kickboks ve daha birçok branşta eğitim veriliyor.



Şimdilik kız çocuklarına yönelik

Bedenin fiziksel yapısını güçlendirme, doğru duruş formu oluşturma ve geliştirmeye yönelik yapılan jimnastik sporu Başakşehir Spor Parkı'nda ücretsiz olarak veriliyor. Çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki gün verilen dersler şimdilik


5-8 yaş arası kız çocuklarına yönelik.







Çocukları jimnastiğe yönlendirelim

Başakşehir Spor Parkı Jimnastik Antrenörü Gülcan Mutlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada çocukların jimnastiğe yönlendirmenin önemine vurgu yaparak şunları söylüyor:


  • "Biz burada temel jimnastik olarak derslerimize taklalarla, duruşlarla başladık. Jimnastiğin duruşları dediğimizde aslında size üç beş duruş gibi gelebilir ama yaklaşık otuza yakın duruş vardır. Şu anki derslerimizde bütün duruşları bitirdik. Dört ay içerisinde iyi denebilecek bir aşamaya geldik.
  • Çocuklarımızla güle oynaya, ısınma hareketleri yaparak derslerimize başlıyoruz. Başakşehir'de jimnastiğe yönelim var. Özellikle kız çocuklarının yoğun ilgisi oldu jimnastik derslerimize. Birçok kişinin çocuğu jimnastiği hiç bilmiyordu fakat bu derslerden sonra durum değişti. Çocuklarımızın gelişimi, küçük motor büyük motor gelişimini iyi yönde etkiler. Çocuklarımızda duruş bozukluğu varsa düzeltir. Çocuklarımızın enerjilerini atmalarına yardımcı olduğundan onları jimnastiğe yönlendirelim."



#Başakşehir
#Jimnastik
7 yıl önce