|

Belediye Avrupa Kulüpler Şampiyonu

Antalya'da düzenlenen 5. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayan Takımı üst üste 3. Kez Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Yıldız Erkek Takımı ise, Avrupa 3.'sü olarak bronz madalya kazandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2017 Salı
Güncelleme: 05:54 - 14/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Belediye Avrupa Kulüpler Şampiyonu...
Belediye Avrupa Kulüpler Şampiyonu...

Antalya'nın Belek İlçesinde gerçekleştirilen 5. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayan Takımı damga vurdu. Yetiştirdiği sporcularla birçok dalda şampiyonluk elde eden İBB, Antalya'da madalyaları yine topladı. 110 ülkeden yaklaşık 810 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada, büyük bayanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 4 altın madalya alarak zirveye adını yazdırdı. 5'incisi düzenlenen Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası'nda İBB üst üste 3. Kez Avrupa Şampiyonu, genel klasmanda ise Avrupa 2.'si olmayı başardı.



İBB Bayan Taekwondo takımında 46 kiloda Rukiye Yıldırım, 62 kiloda İrem Yaman, 73 kiloda Sude Bulut ve +73 kiloda yarışan Nafia Kuş altın madalyanın sahibi olurken, takım halinde ise üst üste 3. kez Avrupa Kulüpler Şampiyonu olmayı başardılar.





YILDIZLAR ERKEK TAKIMI AVRUPA 3'ÜNCÜSÜ


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldız Erkek Takımı ise, Avrupa 3.'sü olarak önemli bir başarıya imza attı. Yıldızlar Takımı'nda 53 kiloda tatamiye çıkan Mahmut Küskü 1. olarak altın, 49 kiloda ise Ömer Yasin Orhan 3. olarak bronz madalya kazanan sporcular olmayı başardılar. Bu sonuçlarla İBB Taekwonda Takımı, genel klasmanda 5 altın ve 1 bronz olmak üzere toplam 6 madalya ile Avrupa Kulüpler Şampiyonası 2.'si olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.



#Antalya
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#Taekwondo Şampiyonası
7 yıl önce