|

Berkay Özcan milli takımını değiştiriyor

Ümit Milli Takım oyuncularından Berkay Özcan, teknik direktör Abdullah Ercan'ın Malta ve Belçika maçları için aday kadroya davet ettiği isimlerdendi. Ancak Özcan bu davete yeteri kadar şans alamadığı için olumlu yanıt vermemişti. Alman basını, oyuncunun Türkiye'de yeteri kadar ilgi görmediğini iddia ederek milli takımını değiştirme kararı aldığını belirtti.

Yeni Şafak
17:05 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 17:18 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Bundesliga'da Stuttgart forması giyen Berkay Özcan, önceki günlerde verdiği röportajında Arsenal'in kendisini istediğini açıklamıştı.
Bundesliga'da Stuttgart forması giyen Berkay Özcan, önceki günlerde verdiği röportajında Arsenal'in kendisini istediğini açıklamıştı.

Stuttgart forması giyen 19 yaşındaki Berkay Özcan, Ümit Milli Takım'dan gelen davete olumsuz yanıt verirken yeni gelişmeler yaşanıyor.

Özcan'ın önceki dönemlerinde Ümit Milli Takım'da yeteri kadar şans verilmemesi sebebiyle rahatsız olduğu ve bu nedenle davete icabet etmediği öğrenildi. Alman basını bununla birlikte Berkay Özcan'ın yeteri kadar ilgi görmediğini iddia ederek milli takımını değiştirme kararı aldığını belirtti.

Teknik direktör Abdullah Ercan ne demişti?
  • "Berkay, bizim devamlı milli takımlara çağırdığımız bir oyuncu. Stuttgart'ta kadroya girmediği dönemde de biz onu milli takıma çağırıyorduk. Bu, ona ne kadar değer verdiğimizi de gösteriyor. Berkay'ın daha önceki milli maçlarda az oynadığı için şu an kampa katılmadığını duyuyoruz ama o günkü şartlarda hazır olmadığını düşündüğümüz için onu oynatmadık. Berkay'ın bunu yanlış anladığını düşünüyoruz. Daha çok oynayan futbolcuları tercih ediyoruz. Aslında olay bundan ibaret. Oyuncuya karşı kesinlikle bir tavrımız yok, olamaz."

Hayali Türkiye ile Dünya Kupası kazanmaktı

Berkay Özcan, geçen ay verdiği röportajda, en büyük hedefinin Türk Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanmak olduğunu söylemişti.

Almanya 19 Yaş Altı Milli Takımı'ndan gelen teklifi reddettiğini açıklayan Berkay, şöyle konuşmuştu;
  • "Almanya için de oynayabilirdim. Ailemle 'Almanya mı, Türkiye mi?' diye konuştuk. Onlara, 'Türkiye için oynamak, vatanıma, milletime katkı sağlamak istiyorum.' dedim. Almanya Dünya Kupası'nı kazanmış, Türkiye ise kazanamamış. Hedefim Türk Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanmak, o takımın içinde yer almak. İnşallah bunu başarabilirim. Şu an bu hedef çok uzak geliyor olabilir ama futbolda her şey çok hızlı gelişiyor."

https://www.youtube.com/embed/wVXUc_zfy7o

#Berkay Özcan
#Türkiye
#Almanya
6 yıl önce