|

Boks Federasyonu döviz hesaplarını TL'ye çeviriyor

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TL çağrısına uyarak federasyon bütçesinde yer alan dövizleri TL'ye çevirdiklerini açıklayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bu bir milli davadır ve milli olanda hayır vardır, bereket vardır. Biz bu çağrıya uyan ilk federasyon olarak 150 bin euro ve 40 bin dolar'ı TL'ye çevirdik” dedi.

Yeni Şafak
15:22 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:28 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç dövizlerinizi bozdurun çağrısına aldıkları kararla destek olacaklarını açıkladı.
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç dövizlerinizi bozdurun çağrısına aldıkları kararla destek olacaklarını açıkladı.

Başkan Gözgeç, son dönemlerde Türkiye'nin üzerinde ekonomik kriz oyunlarının sahnelendiğini belirterek, bu sıkıntılı sürecin aşılması için herkesin elini taşın altına koyarak sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı.



Dövizdeki dalgalanmalar üzerinden piyasalarda ve halkta infial oluşturulmak istendiğine dikkati çeken Başkan Gözgeç, şöyle devam etti:



  • “Ancak ülkemiz ekonomisi bunları da atlatacak güçte. Ben bunları sadece federasyon başkanı olarak değil uzun yıllarını ticarete adamış bir işadamı olarak söylüyorum. Kamuoyunun da bildiği üzere ülkemizde çok önemli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyona katılan ülkeler sporcu bazında bizlere döviz üzerinden ödeme yapıyor. Bu paralar da federasyonumuzun döviz hesaplarında tutuluyor. Biz, döviz hesaplarımızdaki varlıklarımızın hepsini TL'ye çevirme kararı aldık. Bu kapsamda 150 bin Euro ve 40 bin doları bugün bozdurduk ve TL hesaplarımıza aktardık. Cumhurbaşkanımızın çağrısına spor federasyonları içinde ilk uyan olduk, belki biz örnek oluruz ve diğer federasyonlarımız da bu yönde adım atar. Dövizi olan herkes en yakın döviz bürosuna gitsin ve parasını altına ya da TL'ye çevirsin. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'milliyiz biz, yerliyiz biz, bizim Türk liramız bereketlidir' vurgusu iyi anlaşılmalı. İnşallah bu zorlu süreci el ele, omuz omuza millet olarak aşacağız”




#Türkiye Boks Federasyonu
#Eyüp Gözgeç
7 yıl önce