|

Bu borç böyle gidemez

Galatasaray'da dün düzenlenen Nisan ayı olağan divan kurulu toplantısında söz alan başkan Dursun Özbek, 9 aylık dönemde zararın 240 milyon TL olduğunu belirterek, “Şubat sonu itibarıyla bir hayli yüksek zarar söz konusu. Bu zararın özellikle 2018 Mayıs ayında devam etmesi söz konusu olamaz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:27 - 13/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dursun Özbek
Dursun Özbek

Galatasaray'da Nisan ayı olağan divan kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Basına kapatılan toplantıda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, finansal raporların açıklanmasının ardından söz alarak divan üyelerine yönelik bir konuşmada bulundu. Gündem dışı söz aldığını belirten Özbek, “Bu seneki en önemli farklılıklardan bir tanesi gelirlerimizin düşmüş olması. UEFA'dan men edilmemize bağlı olarak forma satışı, mağazacılık gelirleri ve UEFA'dan alınan payların düşmüş olmasından kaynaklanan yaklaşık 147 milyon TL bir düşüş var. Gelirlerdeki bu düşüş en büyük sapmayı gösteren kalemdir. Kur farkından dolayı da 120 milyon TL'lik bir kayıp söz konusu” dedi. Desteğe en çok ihtiyaç duyulan günlerde yalnız kaldıklarını söyleyen Özbek, “Takım UEFA'dan ceza aldı; UEFA yarışlarına gidemedi. Gidemediği için de Galatasaray maçlarına gitmeyelim diye bir düşünce oluştu. Galatasaray zor günlerinde yalnız mı kalmalı? Kötü günde, iyi günde her şartta Galatasaray'ın yanında olmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 9 aylık dönemde açıklanan zararın 240 milyon TL olduğunu belirten Özbek, “Şubat sonu itibarıyla bir hayli yüksek zarar söz konusu. Bu zararın özellikle 2018 Mayıs'ında devam etmesi söz konusu olamaz” diye konuştu.

EŞİMİ VE BENİ ARAYIP KÜFÜR EDİYORLAR

Galatasaray Başkanı olarak kendisine emanet edilen kulübü en iyi şekilde yönetmeye çalıştığını belirten Özbek, “Bu kin ve nefret söylemi daha ne kadar ileriye gidecek. Benim ve eşimin telefonunu internete vermişler. Her gün küfür ediyorlar. Beni Dursun Özbek olarak sevmeyebilirsin aha ben hepimizin ortak değeri olan Galatasaray'ın başkanıyım. Böyle bir şey olur mu? Ben Galatasaray başkanlığına saygı istiyorum. Hiç kimse üslubunu bozamaz. Kimse Galatasaray Başkanı'nı internetlere, itin köpeğin önüne atamaz. Galatasaray Başkanlık Makamı kutsal bir yerdir” ifadelerini kullandı.

#​Galatasaray
#UEFA
#Dursun Özbek
7 yıl önce