|

Bu gidiş nereye

Süper Lig'de oynadığı son 4 maçı kazanamayan, Avrupa'ya veda eden Fenerbahçe'nin düşüşü Gaziantep'te de sürdü. Zirveyle aradaki puan farkı açılan, Avrupa'ya katılma umutlarını da tehlikeye atan sarı-lacivertililer, Gaziantep'te geriye düştüğü maçta Lens'le bir puanı kurtardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:19 - 27/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Moussa Sow
Moussa Sow

Süper Lig'de oynadığı son 3 maçı kazanamayan ve rakiplerine 7 puan kaptıran Fenerbahçe, bu cömertliğini Gaziantepspor'a karşıda göstererek 22. hafta mücadelesinde deplasmandan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Sarı-lacivertliler golü Lens'le bulurken, ev sahibi takımın sayısı Sefa Yılmaz'dan geldi. Hafta içinde Krasnodar'a elenerek Avrupa Ligi'ne veda eden Fenerbahçe, bu skorla bir yara da Süper Lig yarışında almış oldu. Ligde üst üste 4. maçını da kazanamayan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında gerilerde kalırken, Avrupa kupalarına katılma umudunu da tehlikeye attı. Maçın ilk gol girişimi Fenerbahçe'den geldi. 7. dakikada Lens'in ceza sahasına gönderdiği serbest vuruşta Neustadter'in kafa vuruşu auta çıktı. 10. dakikada Barış'ın ortasında Sefa'nın rövaşata vuruşu üstten auta gitti. 11. dakikada defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Ghilas, topu Skrtel'den kurtardıktan sonra şutunu çekti, kaleci Fabiano'dan seken topu Sefa Yılmaz ağlara gönderdi: 1-0. Yediği golün ardından beraberlik arayışlarına giren Fenerbahçe aradığı golü 23. dakikada buldu. Alper Potuk'un sağdan yaptığı ortaya Lens gelişine vurarak topu filelerle buluşturdu: 1-1. Bu dakikadan itibaren üstünlük sayısı için yüklenen Fenerbahçe, 41'de Lens'in pasında Sow'un şutunu Barış çizgi üzerinden uzaklaştırdı. İkinci yarının özellikle sor bölümü büyük heyecana sahne oldu. 57'de Fenerbahçe adına Lens'in, 61'de ise Gaziantepspor'dan Orkan'ın şutları kalecilerde kaldı. 68'de Marcinho'nun ceza sahası dışından çektiği sert şutu kaleci Fabiano kornere çeldi. Fenerbahçe 84'te önce Skertel'le sonra da Aatıf ile net pozisyonlardan faydalanamadı. 90. dakikada Lens'in ara pasında Fernandao, kaleciyi geçtikten sonra şutunu çekti ancak Musa, topu kale çizgisinde çıkardı. 90+5'te Ghilas'ın ceza alanına yerden ortasında arka direkte uygun durumdaki Kangwa boş kale yerine auta gönderdi.



Bir futbolcu bile gitmemi isterse hemen giderim


Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, istifa edip etmeyeceği konusundaki bir soruya, "Oyuncularımdan biri bile istemezse yarın giderim" dedi. Takımın zor bir süreçten geçtiğini belirten Hollandalı çalıştırıcı, "Sahaya çıkıp yürüyen ben değilim. Ben sadece onlara ne yapması gerektiğini söylüyorum. Şu anda takımda bir özgüven eksikliği görüyorum. Takım olarak hepimiz zor bir süreç yaşıyoruz. Gayret gösteriyoruz ama yetmez bizim daha fazlasına ihtiyacımız var" diye konuştu. Adcocaat, takımın gidişatıyla ilgili istifa edip etmeyeceği yönündeki soruların yönetime sorulmasını isterken, bir gazetecinin, Aykut Kocaman'ın F.Bahçe'ye teknik direktör olarak geleceği yönündeki haberlere ilişkin rahatsızlık duyup duymadığıyla ilgili sorusuna sert tepki göstererek, "Eğer bir oyuncu bile başka bir hocayı isterse, bunu söylerse, ben yarın buradan ayrılırım. Ben taraftarın, yönetimin parasına ihtiyaç duymuyorum. Ama o oyuncular herhangi bir şey söyelemezse, benim maaşımı siz öderseniz. Ama kimse öyle demeyecek ben cevabını biliyorum" ifadelerini kullandı.


Taraftarlardan 'istifa' sesleri


qFenerbahçe taraftarları , Gaziantepspor deplasmanında da protestolarına devam etti. Sarı-lacivertli taraftarların UEFA Avrupa Ligi'ndeki Krasnodar maçında gerçekleştirdiği protesto, Gaziantepspor maçına da yansıdı. Taraftarlar, maç öncesinde ve karşılaşmanın 82. dakikasından sonra Fenerbahçe yönetimini istifaya davet etti. Taraftar ayrıca maç öncesinde takımı çağırarak "O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese" tezahüratı yaparken, maçın 75. dakikasında tribünlerden "Adam gibi oynayın, sabrımız taşıyor" sesleri yükseldi.




Fenerbahçe taraftarları , Gaziantepspor deplasmanında da protestolarına devam etti. Sarı-lacivertli taraftarların UEFA Avrupa Ligi'ndeki Krasnodar maçında gerçekleştirdiği protesto, Gaziantepspor maçına da yansıdı. Taraftarlar, maç öncesinde ve karşılaşmanın 82. dakikasından sonra Fenerbahçe yönetimini istifaya davet etti. Taraftar ayrıca maç öncesinde takımı çağırarak "O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese" tezahüratı yaparken, maçın 75. dakikasında tribünlerden "Adam gibi oynayın, sabrımız taşıyor" sesleri yükseldi.


Son 7 resmi maçta bir galibiyet


Fenerbahçe, son 7 resmi maçında sadece bir kez galip gelebildi. Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Beşiktaş'ı deplasmanda Robin van Persie'nin golüyle 1-0 yenen sarı-lacivertliler, diğer maçlarda 4 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Fenerbahçe son 7 resmi maçında sadece 5 gol atabildi.



Özgüven sorunu yaşıyoruz


Fenerbahçe'ye Gaziantep deplasmanında beraberliği getiren golü atan Jeremain Lens, maçı değerlendirirken; "Galibiyet alamamazın nedeni özgüven eksikliği" dedi. Hollandalı oyuncu, takımın form düşüklüğünü özgüven eksikliğine bağlarken; "Maç kazanamadıkça öz güvenimiz düşük seviyede kalıyor. Maçta kalemizde erken gol gördük. Daha sonra golü bulduk. Daha sonra iyi pozisyonlar bulduk; ama 2. golü bir türlü atamadık ve sahadan beraberlikle ayrıldık" dedi. "Maçta oyuncuların özgüven eksikliğiyle oynaması normal mi?" sorusuna tecrübeli futbolcu, "En büyük oyuncular olarak adlandırdığımız oyuncularda bile dönem dönem özgüven eksikliği olabilir. Hangi takım olduğu önemli değil. Tekrar özgüvenimizi artırmanın yolu da galibiyet sayımızı artırmak" yanıtını verdi.


#Süper Lig
#Fenerbahçe
#Gaziantepspor
7 yıl önce
default-profile-img