|

'Çağla'nın şansı çok yüksek'

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, milli raket Çağla Büyükakçay'ın 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
14:49 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 12:08 - 7/06/2016 Salı
AA
Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay dünya sıralamasında 77.sırada yer alıyor.
Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay dünya sıralamasında 77.sırada yer alıyor.

Durmuş, yaptığı açıklamada, Çağla'nın, Kadın Tenisçiler Birliğinin (WTA) dünya sıralamasında, 6 basamak yükselerek 77. sıraya yerleşmesine ilişkin, Türk tenisinin bu yıl olimpiyatlarda yer alma şansının yüzde 90 olduğunu belirtti. Durmuş, "Çağla'nın sıralaması beklediğimiz gibi oldu. Şimdi sıra Uluslararası Tenis Federasyonunun (ITF) kota alan isimleri belirlemesine geldi. ITF bir dizi kritere bakarak kota listesini oluşturacak ve federasyonlara bildirecek." diye konuştu.




Aynı ülkeden en fazla 4 sporcunun kota alabileceğini dile getiren Cengiz Durmuş, şunları kaydetti:



"Kota listesinde 64 sporcu yer alacak. İlk 56 doğrudan katılma hakkı kazanacak. Bu 56 sporcunun ardından ITF sayıyı 64'e tamamlayana kadar listeyi takip edecek. Biz 77. sıradayız ancak aradan elenenler olacak. Mesela ABD'nin ilk 64 içinde 10 sporcusu varsa 6'sı direkt elenecek. Ya da FED Kupası kriterlerinden elenenler olacak. Bunun yanında geçen yılların istatistiklerine baktığımızda, mutlaka 3-4 sporcunun çekildiğini görüyoruz. Bu yıl da yine çekilenler olacaktır. Liste bu şekilde 77'lere doğru gelecektir."



Çağla'nın kota alma şansının yüksek olduğunu vurgulayan Durmuş, "Çağla bu yıl bize olimpiyat mutluluğunu yaşatacak. Bundan hiç şüphem yok. ITF, kota alanları perşembe günü bildirecek. Hepimiz heyecanla gelecek haberi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.










#Cengiz Durmuş
#Çağla Büyükakçay
#Türkiye Tenis Federasyonu
#WTA
8 yıl önce