|

Cem Karabay 6 gün su altında yaşayacak

'Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na su altı sporları branşında giren ilk ve tek Türk olan Cem Karabay, dördüncü kez dünya rekoruna gidiyor. Karabay, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42'nci yılında 6 gün suyun altında yaşayacak.

Yeni Şafak
11:45 - 15/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:03 - 15/06/2016 Çarşamba
DHA
Cem Karabay 4. Dünya rekoruna gidiyor.
Cem Karabay 4. Dünya rekoruna gidiyor.

Daha önce 2009, 2011 ve 2015 yıllarında su altında üç dünya rekoru kıran Karabay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 42.yılında, 14-20 Temmuz tarihleri arasında 142 saatlik rekor denemesi yapacak.



1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk askerinin karaya çıktığı gün olan 20 Temmuz'da bu yıl 42'ncisi kutlanacak olan bu önemli günde, Denizde yaşama dünya rekoru denemesine imza atacak olan Karabay, çalışmalarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sürdürüyor.







K.K.T.C'nin adını ilk defa Guinness'e yazdırdı

Beylikdüzü Su altı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanı ve Türkiye Su altı Sporları Federasyonu Donanımlı Dalış Kurul Üyesi de olan Cem Karabay, geçtiğimiz yıl denizde en uzun süre tüplü dalış rekorunu Girne Yavuz Çıkarma Plajı'nda 20 Temmuz tarihinde kırmıştı.



Karabay, bu yılki rekor denemesinde ise 14 Temmuz'da Yavuz Çıkarma Plajı'nda suya girecek ve 20 Temmuz'da sudan çıkacak.



Balıkların yanında yemek yiyecek

Cem Karabay, muhteşem görseller ve su altı canlıları ile bir arada geçecek saatlerde, denizde balıkların yanında yemek yiyecek hatta onlarla paylaşacak, uyuyacak, spor yapacak, uzay hastalığı'na ve hipotermiye meydan okuyacak. Karabay aynı zamanda kasık krampları, aşırı üşüme, olumsuz deniz ve hava şartları, denizin tuzluluğu, yüzde şişme, şiddetli su altı akıntıları ve tehlikeli su altı canlıları ile mücadele edip yaşama mücadelesi de verecek.



Sevenleri rekor denemesini dev ekrandan takip edecek







Su altında kalınacak süre içerisinde yapılması planlananlar:



  • -Spor aletleri ile spor yapmak
  • -Enerji verici gıdalar yemek
  • -Spor yaparken sporcu içeceği ya da enerji içeceği içmek
  • -Hellim, şeftali kebabı, bıldırcın yumurtası gibi çeşitli gıdalar tüketmek
  • -Tavla oynamak
  • -Suyun altında kurulan kalelerde fusbol (futbol) maçı yapılacak
  • -Çeşitli oturma düzenlerinde misafirleri su altında ağırlamak
  • -Bir söyleşi ortamı oluşturulup orada misafirler ile sohbet etmek
#Cem Karabay
#Kıbrıs Barış Harekatı
#Guinness Dünya Rekorlar Kitabı
8 yıl önce