|

Cengiz Ünder'i keşfeden hocası: Sordum 'Yağcı Hasan'ın oğlu' dediler

Şampiyonluk yolunda Beşiktaş ile kıyasıya bir mücadeleye giren Medipol Başakşehir'in genç oyuncusu Cengiz Ünder'i halı sahada keşfeden hocası Ersoy Or, turuncu-lacivertli futbolcunun mahalle takımından başladığı kariyer basamaklarını anlattı. Cengiz Ünder'in sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyen Or, genç yıldızın Florya deneyimlerini de aktardı.

Yeni Şafak
10:56 - 16/05/2017 Salı
Güncelleme: 12:28 - 16/05/2017 Salı
IHA
Cengiz Ünder bu sezon çıktığı 39 maçta attığı 9 golle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Cengiz Ünder bu sezon çıktığı 39 maçta attığı 9 golle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde doğan 20 yaşındaki Cengiz Ünder, Medipol Başakşehir'de sergilediği performans ile dünya kulüplerinin dikkatini çekti.

Başakşehir'in, Gençlerbirliği ile oynadığı maçta İngiliz devi Manchester United yetkililerinin de izlediği Cengiz Ünder'i ilk keşfeden hocası Ersoy Or, Ünder'in küçük yaşlarda dahi büyük yetenek sahibi olduğunu belirtti.

Or, Cengiz Ünder'i keşfetmesiyle ilgili şunları söyledi:

  • "1962 Adana doğumluyum. 10 senelik profesyonel futbol hayatım var. Göztepe, Afyon, Akhisar, Muş, Konya Akşehir'de oynadım. 30 sene evvel Sındırgı'ya yerleştim. 3 sene Bigadiçspor'da oynadım. Sındırgı Belediyespor'da bir dönem antrenörlük yaptım. Halı sahada maç izlerken birisi dikkatimi çekmeye başladı. Hemen, 'bu çocuk kimin çocuğu' diye sordum. Yağcı Hasan'ın oğlu dediler. Ben de sıfırdan bir mahalle takımı kurmuştum. Çocukları Simav'a, Bigadiç'e, İstanbul'a, Kuşadası ve Ayvalık'a maç yapmaya götürürdüm. O dönemlerde yol paralarını babaları kendi cebinden veriyorlardı. Sındırgı'dan lisansı yoktu Cengiz'in, filiz lisanstı. Bu süreçte Cengiz'in babası Hasan Ünder, bana 'çocuğu bir takıma götürelim' dedi. 2008 yılında noter aracılığı ile Hasan Ünder ile aramızda Cengiz'in transferleri ile 5 yıllık yetki anlaşması yaptık.

"Galatasaray her gün babasını ve beni aradı"
  • "Ben de arkadaşım aracılığı ile babasıyla birlikte Cengiz Ünder'i Galatasaray'a Florya'ya götürdüm. Cengiz'i idmana çıkarttılar ve hocaları beğendi. Hemen takıma kazandırmak istediler. Ama yaşı küçük olması nedeniyle ve yabancı bir şehir ile yabancı insanlara alışamadı, geri döndü. Geri döndükten sonra Galatasaray, her gün babasını ve beni aradı. 'Ne yapın edin Cengiz'i bize getirin' dediler. Babası döndükten sonra da 'Hocam götürelim çocuğu bir takıma' dedi. Bucaspor'da benim arkadaşım vardı. İzmir'de genç karmada birlikte oynadığımız arkadaşımdı o dönemde. Bucaspor'un genel kaptanlığını yapıyordu ve ona haber verip Bucaspor'a götürdük. Beğendiler ve Cengiz'i orada bıraktık. Bıraktıktan 1 hafta sonra bir baktık kaçmış geri gelmiş. 10 gün sonra yeniden Bucaspor'a götürdük. İzmir'de yaşayan teyzesi vardı. Orada yatsın kalksın dedik ve bir sene falan teyzesinde kaldı. Cengiz'i aldık götürdük, herkes sahiplendi. Hatta o dönemde Bucaspor, 50 forma ve 20 adet top verdi bize."

Cengiz Ünder'in küçük yaşlarda dahi kuvvetli ve hırslı bir futbolcu olduğunu söyleyen Or, Ünder'in futbolu sert oynamayı sevdiğini ifade etti. Ünlü futbolcunun sinirli bir yapısı olduğunu olduğunu kaydeden Ersoy Or, Cengiz'in gelecek yıllarda adından çok daha fazla söz ettireceğini açıkladı.

"Cengiz çok iyi bir Galatasaraylıdır"

Muhabirin Cengiz o dönemde takım tutar mıydı' sorusunu da cevaplayan Or şu yanıtı verdi:

  • "Cengiz Ünder çok iyi bir Galatasaraylıdır. Galatasaray'da oynamasını isterdim. Ama şu anda oynadığı takım ligin en iyi takımı bana göre. Milli takımda da oynuyor. Allah yolunu açık etsin."

#Cengiz Ünder
#Galatasaray
#Medipol Başakşehir
7 yıl önce