|

Çılgın teklife Güneş vetosu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Portekizli yıldızı ısrarla kadrolarına katmak isteyen Çin ekiplerine, “20 milyon Euro'yu getirin Quaresma'yı alın” dedi. Olası transferin önündeki en büyük engel ise mevcut kadrosunu korumayı planlayan teknik direktör Şenol Güneş

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 08:08 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ricardo Quaresma
Ricardo Quaresma

Beşiktaşlı taraftarların sevgilisi olan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'nın sezon sonunda siyah-beyazlı kulüpten ayrılması gündeme geldi. Geçtiğimiz sezondan bu yana Portekizli yıldızın peşinde olan Çin kulüpleri, Quaresma konusundaki ısrarlarını sürdürürken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman “20 milyon Euro getirin, alın” dedi. Bu satışın önündeki en büyük engel ise Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş. Önümüzdeki sezon takımın başında kalacak olan tecrübeli teknik adam, kadronun korunmasını ve Portekizli yıldızın satılmamasını istiyor. Beşiktaş'a 2010-2011 sezonun başından Inter'den transfer edilen ve kısa sürede Beşiktaşlı taraftarların gözdesi olan Ricardo Quaresma, 3 yıl siyah-beyazlı formayı giydikten sonra Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Ahli'nin yolunu tutmuştu. Daha sonra gittiği Porto'dan 2015-2016 sezonu başında tekrar Beşiktaş'a dönen Ricardo Qusresma'nın yeniden ayrılması gündemde. Siyah-beyazlı kulüple sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini geçtiğimiz günlerde uzatan ve 30 Haziran 2020'ye kadar yeni mukavele imzalayan 33 yaşındaki yıldız futbolcu, Çin kulüplerinin radarından çıkmıyor.

BAŞKAN BİZZAT İLGİLENİYOR

Sezon başından ve devre arasında Beşiktaş'a teklifte bulunan ve Quaresma'yı satın almak isteyen uzak doğu ekipleri, Beşiktaş'tan gelecek cevabı bekliyor. 2015-2016 sezonu başında Porto'dan 1.2 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer Edilen Portekizli kanat oyuncusu için siyah-beyazlılıların talep ettiği rakam 20 milyon Euro. Süper Lig'de şampiyonluk yarışı sürerken Çinliler'in Quaresma konusundaki ısrarından bunalan Başkan Fikret Orman, “Sezon sonunda 20 milyon Euro'yu getiren, Quaresma'yı alır” dedi. Yıldız futbolcuya yıllık yaklaşık 10 milyon Euro ücret öneren eden uzak doğu ekiplerinin teklifine Quaresma da sıcak bakıyor. Siyah-beyazlı formayla bu sezon 42 maça çıkan Ricardo Quaresma 5 gol, 16 asistlik bir performans sergiledi. Özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki performansıyla dikkat çeken 33 yaşındaki tecrübeli futbolcu, devler arenasında 3 gol atıp, 3 de asist yaptı.

#Beşiktaş
#Fikret Orman
#Şenol Güneş
#Quaresma
7 yıl önce