|

CSKA Moskova Avrupa üçüncüsü

İstanbul’da düzenlenen Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanya'nın Real Madrid takımıyla karşılaşan geçen sezonun şampiyonu Rus ekibi CSKA Moskova, baştan sona üstün götürdüğü maçta, rakibini 16 sayı farkla yenerek üçüncülükle teselli buldu. Normal sezonu lider bitiren Real Madrid ise 4.'lük ile yetinmek zorunda kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:10 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​CSKA Moskova Avrupa üçüncüsü
​CSKA Moskova Avrupa üçüncüsü

İstanbul’da düzenlenen THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde üçüncülük maçında Real Madrid ile CSKA Moskova karşı karşıya geldi. Maç genelini üstün oyun sergileyen son şampiyon parkeden 90-74 galip ayrılarak sezonu üçüncü tamamladı. CSKA Moskova’da 6 isim çift haneli sayılara ulaşırken Kyle Hines 14, Aaaron Jackson ve De Colo 13'er sayı üretti. Real Madrid'de ise Maciulis ve Ayon 11'er sayıyla takımın en skorerleri oldu.

CSKA MOSKOVA HIZLI BAŞLADI

Maça baş döndürücü pas trafiği ve hücum ribauntlarıyla etkili başlayan CSKA Moskova skor üstünlüğünü ele geçirdi. Konsantrasyondan uzak bir görünüm çizen Real Madrid ise hücumda etkisiz kalırken çeyrek sonunda 9-1’lik CSKA Moskova serisi farkı çift hanelere çekti. Skor dağılımını iyi yapan CSKA Moskova ilk çeyreği 23-10 önde geçti.

REAL DAĞILDI, CSKA FARKI AÇTI

İkinci çeyrekte oyun kontrolünü sürdüren CSKA Moskova’da dümene geçen isim Milos Teodosic oldu. Özellikle asistleriyle arkadaşlarını beslerken Vitaly Fridzon’un sayıları farkı iyice açtı. Real Madrid, sürekli bir hücum ritmi yakalayamazken Rus temsilcisinin rahat oyunuyla devam edince çeyrek ortasında farkı 21’e kadar çıktı. Real Madrid, tecrübeli oyuncusu Nocioni ile skor üretirken devreye 45-32 CSKA üstünlüğüyle gidildi.

REAL MADRİD YETİŞEMEDİ

Üçüncü çeyreğe daha istekli başlayan Real Madrid farkı tek hanelere indirmeyi başardı. Ancak CSKA Moskova’da bu kez sorumluluk alan isim Nando de Colo oldu. Fransız yıldıza Higgins de eşlik edince Real Madrid güçlü rakibine yetişemedi ve son on dakikaya 69-56 Rus ekibinin üstünlüğüyle geçildi.

SON ŞAMPİYONA ÜÇÜNCÜLÜK TESELLİSİ

Son çeyrekte Real Madrid’in kısıtlı direnişi sonuç getirmedi. CSKA Moskova forvetleri yüzde 50’ye yakın üç sayı gerisinden isabet bulduğu gecede fark bir kez daha 20 sayıyı aştı. Maç bitiminde son şampiyonun 94-70’lik galibiyeti üçüncülük apoletini getirdi.

#CSKA Moskova
#Real Madrid
7 yıl önce