|

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun yeni tarihi açıklandı

Şubat ayında ileri bir tarihe ertelenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun yeni tarihi 10-15 Ekim 2017 olarak açıklandı.

Yeni Şafak
16:32 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:39 - 30/03/2017 Perşembe
Diğer
World Tour 2018 takvimi ise PCC'nin (Profesyonel Bisiklet Konseyi) haziran ayında yapacağı toplantının ardından açıklanacak.
World Tour 2018 takvimi ise PCC'nin (Profesyonel Bisiklet Konseyi) haziran ayında yapacağı toplantının ardından açıklanacak.

Sezon başında World Tour takvimine yükseltilerek bisiklet sporunun en prestijli organizasyonları arasına giren Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun yeni tarihi Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından ilan edildi.



Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun başvurusu üzerine nisan ayındaki yeri ileri bir tarihe ertelenen TUR, 10-15 Ekim 2017 arasında düzenlenecek.



UCI resmi sitesinden yaptığı açıklamada, yeni tarihin Türk hükümetinin tam desteği ve TUR'un uzun süredir başarıyla yürütülen bir organizasyon olması gerekçesiyle kabul edildiğini duyurdu.



Yeni tarihiyle beraber World Tour takviminde sondan ikinci yarış olma özelliğini taşıyacak 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ekim ayındaki tarihinin sadece bu seneye özel olduğu belirtildi.



#Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu
7 yıl önce