|

Darbe girişimi ve terör basketbolu da vurdu

Son dönemde yaşanan terör olayları ve darbe girişimi yabancı basketbolcuların ülkemize gelmesini zorlaştırdı.

Yeni Şafak
11:12 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:18 - 18/07/2016 Pazartesi
Diğer
FETÖ'cü hainlerin darbe girişimi, vatandaşların gücüyle sona ererken, bu yaşananlar sporu da yakından etkiledi.
FETÖ'cü hainlerin darbe girişimi, vatandaşların gücüyle sona ererken, bu yaşananlar sporu da yakından etkiledi.

Ülkemizdeki terör olayları nedeniyle kulüplerimizden aldıkları önerileri çekinceyle karşılayan, kabul etmek isteseler dahi yakınlarını ikna etmek durumunda kalan yabancı oyuncular, son darbe girişimi ile birlikte Türkiye'yi daha riskli görmeye başladı.



Basketfaul'ün haberine göre, kulüplerimizle sözleşme yapmış yabancı oyuncular ve menajerleri sürekli kulüp yöneticilerini arayarak bilgi almaya çalıştı, bazıları sözleşmenin feshinden söz etti.



Terör konusunda "Fransa'da da oluyor, Belçika'da da oluyor." diyerek sorunun global olduğundan söz eden kulüp yöneticileri, darbe girişimini açıklamakta zorlanıyor.



Yurt dışından gelen uçakların ilk iniş noktası olan Atatürk Havaalanı'nın 15 gün içinde terör saldırısına maruz kalması ve arkasından darbe girişimcileri tarafından işgal edilmesi yabancılar üzerinde en fazla etki oluşturan sorun oldu.



Oyuncu menajerleri Türkiye'deki olayların etkisinin geçmesinin bir-iki hafta alabileceğini ve bu süre içinde bazı transferlerin gecikebileceğini belirtiyorlar.










#Basketbol
#FETÖ
8 yıl önce