|

Diriliş Çeklerle olsun

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli takıma yönelik yapılan yorumlar ve ağır eleştiriler nedeniyle oyunculara seslendi. Yarın oynanacak kritik Çek Cumhuriyeti maçını işaret eden tecrübeli çalıştırıcı, “Sahaya çıkın ve kendiniz gibi oynayın” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:14 - 20/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

EURO 2016'da D Grubu'nda mücadele eden ve gruptaki ilk 2 maçında önce Hırvatistan'a 1-0, ardından da İspanya'ya 3-0 yenilen A Milli Futbol Takımımız, ikinci tura kalma şansını Çek Cumhuriyeti ile yarın yapacağı son maça bıraktı. Ay-yıldızlıların, aldığı sonuçlar kadar sahada sergilediği futbol da memnuniyetsizlik oluştururken özellikle basında millileri eleştiren, hatta yerden yere vuran yazıların çıkması Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in motivasyon kaynağı oldu. Kendisi ve oyuncular hakkında yazılanları bir motivasyon unsuru olarak kullanmayı planlayan deneyimli çalıştırıcının takımla yaptığı toplantıda, gazetelerde çıkan manşetlerin küpürlerini tek tek masaya koyarak oyunculara bir konuşma yaptığı öğrenildi.



BİZİM CEVABIMIZ SAHADA OLMALI

Fatih Terim'in milli yıldızlara, “Hakkımızda gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında çıkanlar ne yazık ki pek de iç açıcı değil. Benim de anlamadığım şekilde fazlasıyla üzerimize geliyor. Bunun sizlere yapılan bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Herkesin sahaya çıktığında elinden geleni, hatta daha fazlasını yaptığını biliyorum. Prim gibi maddi konuların milli formayla yan yana kullanılması, aynı cümle içinde bile yer alması özellikle can sıkıcı bir durum. Bizim bu tarz eleştirilere vereceğimiz en güzel cevap sahada olabilir. Salı günü Çek Cumhuriyeti ile son derece kritik bir sınava çıkacağız. Doğal olarak bütün Türkiye'nin gözü üzerimizde olacak. Sahaya çıkın, kendiniz gibi oynayın ve bizim kim olduğumuzu herkese gösterin. Çarşamba günü bu manşetleri tersine çevirmenizi istiyorum” dediği öğrenildi. Fatih Terim'i dinleyen oyuncuların da ilk 2 karşılaşmada hatalar yaparak beklenileni veremediklerini kabul ettikleri ve bunları Çek Cumhuriyeti ile yapılacak karşılaşmada tekrarlamayarak hem galibiyet hem de ikinci tur için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdikleri kaydedildi.



Birlik beraberlik zamanı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le biraraya geldi. Yapılan görüşmede Demirören Terim'e, “Yolumuza devam etmemiz için umudumuz var. Birlik ve beraberlik halinde olmalıyız” dedi.



Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016'da alınan kötü sonuçların ardından dün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le biraraya geldi. Milli takımın Marsilya'daki kampında bulunan deneyimli çalıştırıcı, dün öğleden sonra başkan Demirören'in Cannes'te bulunan evinde bir görüşme gerçekleştirdi. Demirören ile Terim arasında yapılan görüşmede, Türkiye'nin Hırvatistan ve İspanya karşısında aldığı sonuçlar değerlendirildi; Çek Cumhuriyeti ile yapacağımız kritik maçın önemi konuşuldu. Başkan Demirören'in, Terim'e “Yolumuza devam etmemiz için az da olsa umudumuz var. Bunu son ana kadar kullanmamız lazım. Bu bakımdan birlik ve beraberlik halinde olmalıyız. Bunu bozacak hiçbir şeye izin vermemeliyiz. Çek Cumhuriyeti maçına konsantre olmamız gerek” dediği belirtildi. Terim'in de Demirören'in bu tavrını memnuniyetle karşıladığı ifade edildi. Deneyimli çalıştırıcı, toplantının ardından Marsilya'ya geri döndü. Görüşmede ayrıca başkan Demirören, ayrılık sinyali veren Terim'e olan güvenini tekrarladı.



Çekler'i yenip tur atlayacağız

Milliler'in deneyimli sağ beki Gökhan Gönül, UEFA'nın internet sitesine, "Şimdi baskıyı lehimize çevirme zamanı. Çek Cumhuriyeti'ni yenip gruptan çıkacağımıza inanıyorum. 2008''deki gibi ikinci tura çıkabiliriz" dedi. Bu arada önceki günkü idmanda sakatlanan ve dün de antrenmana çıkmayan Nuri Şahin'in durumu bugün netleşecek. İsmail Köybaşı ve Mehmet Topal ise dünkü çalışmada kısa süreli sakatlık geçirdi. İsmail Köybaşı'nın sağ bacak kaval kemiğine buz tedavisi uygulandı.


#​Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim
#EURO 2016
8 yıl önce