|

Down Olympos-4 macerası büyük mücadele ile tamamlandı!

Türkiye’nin ilk ve tek Enduro (Dayanıklılık) Dağ Bisikleti formatındaki kapışması, Çamlıca Gazozuna Kapışalım Down Olympos finali tamamlandı.

Yeni Şafak
23:32 - 15/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:45 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Çamlıca Gazozuna Kapışalım Down Olympos finali tamamlandı.
Çamlıca Gazozuna Kapışalım Down Olympos finali tamamlandı.

Türkiye’nin ilk ve tek Enduro (Dayanıklılık) Dağ Bisikleti formatındaki kapışması, Çamlıca Gazozuna Kapışalım Down Olympos finali 14 Mayıs Pazar günü tamamlandı. Toplamda 195 kayıt alan organizasyonun prolog etabına 95 kişi katıldı ve ilk iki günün sonunda ise ana parkura toplamda 65 kişi girebildi.


2.365 metrelik Kemer Tahtalı Dağı zirvesine teleferik ile sabahın erken saatlerinde ulaşan bisikletçiler, Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Kemal Yüksel’in indirdiği start bayrağı ile 1 dakikalık aralarla zorlu ve heyecan dolu parkura girdiler.


32,5 km’lik inişte ilk etapta çarşak bölüm, sonrasında kayalık ve ormanlık parkurlar geçildi. Toplamda 4 özel etabın geçildiği ve ortalama olarak 4,5 saat süren macera, deniz seviyesinde bulunan Kanyon Park’ta sona erdi. Parkur içerisinde zorluk derecesi yüksek dört özel etabı tamamlayan yarışmacıların toplam zamanlamaları değerlendirmeye alınarak dereceler belirlendi.


Bu yıl dördüncüsü düzenlenen organizasyonda özellikle Antalya bölgesi olmak üzere her bölgeden katılımın arttığı ve Enduro (Dayanıklılık) Dağ Bisikleti disiplinine elverişli Kemer bölgesinde sporcu performanslarının oldukça yükseldiği gözlendi.


Üç gün süren organizasyonun ardından kadınlar kategorisinde bu yıl parkuru sadece bir yarışmacı tamamlayabildi ve 1 saat 35 dakikalık özel etap derecesiyle Pelin Bayram birinci oldu. Bu yıl açılan +40 yaş kategorisinde Özen Özkul birinci oldu. Çamlıca Gazozuna Kapışalım Down Olympos-4 macerasının şampiyonluğunu özel etaplar toplamını 25 dakika 37 saniyede tamamlayan ve organizasyona Antalya Kemer’den katılan Erol Uludağ kazandı.


Organizasyonun toplam resmi sonuçları 17 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak.

#Enduro
#Dağ bisikleti
#Down Olympos finali
7 yıl önce