|

Dünya rekoru bekliyoruz

30 Nisan Pazar günü düzenlenecek 12. İstanbul Yarı Maratonu öncesi açıklamalarda bulunan Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, ”Bu yıl ilk kez altın kategoride koşulacak yarı maratonda Türkiye, hatta dünya rekoru kırılabilir” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:59 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
​Dünya rekoru bekliyoruz
​Dünya rekoru bekliyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda düzenlenen ve 30 Nisan Pazar günü bu yıl ilk kez altın kategoride koşulacak Vodafone 12. İstanbul Yarı Maratonu'nun toplantısı yapıldı. Çırağan Sarayı'nda yapılan tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun bu yıl ilk defa altın kategoride koşulacak olmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Dünyada yüzlerce yarı maraton bulunduğunu ama sadece 10 tanesinin altın kategoride gerçekleştirildiğini vurgulayan Özbayraktar, "Geçen sene yaptığımız uygulamalarla, bu sene yarı maratonumuzun altın kategoride koşulmasına hak kazandık.

Yarı maratonda rekor kırılmasını istiyoruz. Parkur rekoru, Türkiye rekoru, hatta dünya rekoru da olabilir çünkü dünyanın en hızlı koşulan parkurlarından bir tanesi" diye konuştu.

ÇİNTIMAR: İSTANBUL'UN BİLİNİRLİĞİ ARTACAK

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun ilklere sahne olacağına inandığını vurguladı. Çintimar, "Bu yıl yarı maratonda hem kadınlar hem de erkeklerde dünya rekorları yenilendi. Umarım geçen yıl Ali Kaya'nın kaçırmış olduğu Avrupa rekorunu bu sene kırarız. Maraton, dünya basınında ilgi görecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise spor alanına yaptıkları yatırımların Türkiye'deki potansiyele olan inançlarının en önemli göstergesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti, "Geniş kitlelere ulaşan maraton bizim önceliğimiz durumunda bulunuyor. Şehirlerde yapılan maratonlar, şehir bilincine de çok önemli katkı sağlıyor. Amacımız sadece bu maratonlara adımızı vermek değil İstanbul'un da bilinirliğini arttırmakta faydalı olmak istiyoruz. 2014 yılı itibarıyla sponsorluğunu üstlendiğimiz maratona, bu yıl 4. kez sponsor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

#Spor
#Maraton
7 yıl önce
default-profile-img