|

Dünya sustu Celtic taraftarı susmadı

ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal Kudüs kararı ve İşgalci İsrail'in Filistinli Müslümanlara takındığı tavra en sert tepkiyi Türkiye verirken konuyla ilgili İskoçya'dan da sürpriz bir mesaj geldi. Hibernian'la oynadıkları maçta tribünlerine "Kudüs, Filistin'indir" pankartı asan İskoç ekibinin taraftarlarına Müslüman dünyasından teşekkür mesajları atıldı.

Yeni Şafak
18:16 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 18:50 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Celtic taraftarı İsrail takımı Hapoel Beer-Sheva ile oynadıkları maçta tribünlerde Filistin bayrağı açmış ve bu yüzden UEFA'dan ciddi bir ceza almıştı.
Celtic taraftarı İsrail takımı Hapoel Beer-Sheva ile oynadıkları maçta tribünlerde Filistin bayrağı açmış ve bu yüzden UEFA'dan ciddi bir ceza almıştı.

İskoç devi Celtic'te taraftarlar Hibernian'la oynayacakları maç öncesinde kendilerine ayrılan tribünlere "Kudüs Filistin'indir" pankartları açtı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal kararı sonrasında susan Dünya ülkelerine cevap niteliği taşıyan bu hamle, Müslüman dünyasında büyük alkış aldı.


  • Celtic ile Hapoel Beer-Sheva arasında 17 Ağustos 2016 yılında yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turu ilk maçında, Celtic taraftarları karşılaşma öncesinde ve esnasında Filistin bayrakları açmıştı. UEFA da olayla ilgili disiplin soruşturması başlatmış ve Celtic, ciddi bir para cezasıyla karşılaşmıştı. Batı Şeria'daki Ed-Dehişa Mülteci Kampı'nda yaşayan yüzlerce Filistinli çocuk da Şampiyonlar Ligi maçında taraftarları Filistin bayrakları açan Celtic'e UEFA'nın verdiği para cezasını ödemek için harçlıklarını bağışlamıştı.



#Celtic
#Kudüs
#Filistin
6 yıl önce