|

Durmak yok yok çalışmaya devam

Grekoromen 130 kiloda Kübalı Lopez'e yenilen Rıza Kayaalp, olimpiyat altını hedefinden vazgeçmedi. Bu konuda Cumhurbaşkanına söz verdiğini belirten Kayaalp, “Durmak yok. Altın madalya alana kadar mücadeleme devam edeceğim. Altın sözümü 2020 Tokyo'da yerine getirmeye çabalayacağım" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:00 - 17/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, altın madalya mücadelesine Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyatları'nda devam edeceğini söyledi. Erkekler grekoromen 130 kilo finalinde, Kübalı Mijain Lopez Nunez'e yenilerek gümüş madalya elde eden Rıza Kayaalp, olimpiyat altını hedefinden vazgeçmediğini söyledi. Final hakkında değerlendirmelerde bulunan milli güreşçi, "Karşılaşmaya hızlı başladım ve rakibin bildiğim bir taktik oyununa savunma yapamadım. Onunla yaptığım önceki maçlardan bu öne boşaltma taktiğini biliyordum ama bir anlık dalgınlıkla unuttum. 6-7 yıldır ilk kez böyle bir durum yaşıyorum. Bu durum moralimi bozdu. Sonraki bölümde atak oynamama rağmen istediğimi yapamadım" dedi. Londra'da 2012'de düzenlenen olimpiyatlarda bronz madalya kazandığını hatırlatan 26 yaşındaki sporcu, "Hedefim burada altın madalyaydı, olmadı. Önceki olimpiyatta bronzdu, şimdi gümüş oldu. Durmak yok. Altın madalya alana kadar mücadeleme devam edeceğim" diye konuştu.



ALTIN SÖZÜ 2020'YE KALDI


Finalden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğünü belirten Kayaalp, "Elimden geleni yaparak ülkemi temsil etmem için başarı temennisinde bulundu. Ben de 'İnşallah, çıkacağım ve sonuna kadar savaşacağım.' dedim ama olmadı. Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözüm vardı. Artık bu sözü, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda tutmak için çabalayacağım" ifadelerini kullandı. Gümüş madalya kazanmaktan çok fazla memnuniyet duymadığını vurgulayan milli güreşçi, "Hedefleri büyük olan sporcuları gümüş sevindirmez. Hedefim altın madalyaydı" dedi. Sponsorlardan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise Rıza Kayaalp'i aldığı gümüş madalyadan dolayı tebrik etti.



Cenk İldem'den bronz madalya






2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler grekoromen stil 98 kiloda milli güreşçi Cenk İldem, Rumen rakibi Alin Alexuc Ciurariu'yu mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. İlk turu maç yapmadan geçen milli güreşçimiz, ikinci turda Hindistanlı rakibi Hardeep Hardeep'i ve çeyrek finalde de Rus rakibi İslam Magomedov'u aynı skorlarla 3-1 yenerek yarı finale çıkmayı başardı. Yarı finalde Ermeni Artur Aleksanyan'a teknik üstünlükle mağlup olan İldem, bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. İldem'in bronz madalyada karşılaşacağı rakibi yapılan repesaj maçlarının ardından belli oldu ve milli güreşçimiz Rumen Alin Alexuc Ciurariu ile eşleşti. Mücadeleye hızlı başlayan güreşçimiz Cenk İldem, rakibini hata yapmaya zorlayarak ihtardan 2 puan kazandı. karşılaşma boyunca minderde üstün olan milli güreşçimiz mücadeleden 4-0 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu. İldem'in kazandığı bu madalya Türkiye'nin oyunlardaki 3. madalyası oldu.



Yasemin Can finale Ramil Guliev yarı finale çıktı


2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, Türkiye'yi kadınlar 5 bin metrede Türkiye'yi temsil eden Yasemin Can finale, erkekler 200 metrede de Ramil Guliev ise yarı finale çıktı. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, kadınlar 5 bin metre yarışını 15:19.50'lik dereceyle bitiren Yasemin Can, genel sıralamada 8'inci olarak adını finallere yazdırdı. Erkekler 200 metrede de Ramil Guliev, 20.23'lük derecesiyle 2. sırayı alarak yarı finale yükseldi.





#Rıza Kayaalp
#Rio Olimpiyat Oyunları
#Cenk İldem
8 yıl önce