|

Düşenin dostu: Sergen Yalçın

2016-2017 sezonunun ilk yarısında ligi 16. sırada tamamlayan Kayserispor, ikinci yarıda küme düşme hattından kurtuldu. 25 puanla 13. sıraya kadar yükselen sarı kırmızılılardaki bu başarının arkasında ise tabii ki Sergen Yalçın var. Genç teknik adam bundan önceki Gaziantepspor ve Sivasspor maceralarında da yaptığı gibi zor bir dönemde Kayseri'nin başına geçti ve takımı bulunduğu konumdan yukarı taşımayı başardı.

Yeni Şafak
15:43 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:21 - 25/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Süper Lig'in ikinci yarısında Kayserispor'un başına getirilen Sergen Yalçın, sarı kırmızılıları küme düşme hattından çıkardı.
Süper Lig'in ikinci yarısında Kayserispor'un başına getirilen Sergen Yalçın, sarı kırmızılıları küme düşme hattından çıkardı.

Süper Lig'in ilk yarısı bittiğinde küme düşecek ilk takımlardan biri olarak lanse edilen Kayserispor, devre arasında yaptığı hamlelerle yükselişe geçti. Öncelikle yönetim krizini sonlandıran sarı kırmızılılar mali olarak da ciddi bir destek aldı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından takımın başına Sergen Yalçın'ı getiren sarı kırmızılılar kısa sürede kurdukları dengeli kadroyla da istediği sonuçları almaya başladı.



Gaziantepspor ve Sivasspor'da da zor şartlarda aldığı takımları kümede tutma başarısı gösteren Sergen Yalçın'la ligin ikinci yarısında en popüler takım haline gelen Kayserispor, Fenerbahçe'yi 4-1, Galatasaray'ı da deplasmanda 2-1 yenerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Son olarak küme düşme hattındaki rakiplerinden Rizespor'u 4-2 mağlup eden sarı kırmızılılar ateş hattından kurtularak 13. sıraya kadar yükseldi.





Sergen Yalçın bunu hep yapıyor


Kayserispor'la çıktığı 8 resmi maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Sergen Yalçın takımını küme düşme hattından kısa sürede çıkartırken Türkiye Kupası çeyrek finalinde de Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Sezonun ikinci yarısına damga vuran Yalçın'ın bu başarısı tesadüf değil. Çünkü tecrübeli adam şimdiye kadar antrenörlük yaptığı Gaziantepspor ve Sivasspor'da da aynı katkıyı takımlarına vermişti.



Sergen Yalçın 19 Kasım 2013'te imza attığı Antep'te gelir gelmez 3 seri galibiyet almış ve Bülent Uygun'un gidişinin ardından takımı kısa sürede toparlamayı başarmıştı. İlk antrenörlük tecrübesinde 8 galibiyet 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Yalçın, 25 Mart 2014'de istifa etmiş ve takımı o sezon ligi 15. sırada bitirerek kümede kalmıştı.



23 Aralık 2014'te Roberto Carlos'un ayrılışının ardından bu kez zor günler geçiren Sivasspor'un başına geçen Sergen Yalçın, kötü başlayan sezonda takımı kümede tutmayı başarmıştı. Yalçın, kırmızı beyazlı ekipte 14 galibiyet, 12 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı.



26 Ekim 2015'te Sivasspor'dan ayrılan Sergen Yalçın, teknik direktörlüğe ara verirken 5 Mayıs 2016 gününde küme düşmenin arefesinde olan Gaziantepspor'un başına tekrar geçti. Ligin bitmesine 3 maç kala takımın başına geçen Yalçın, aldığı 1 galibiyet ve 1 beraberlikle takımını kümede tutmayı başardı.



Bu macerasının ardından uzun bir süre soluklanan Sergen Yalçın, 2016-2017 sezonunun ikinci yarısı başında Kayserispor'un başına geçti. Gelir gelmez takımda etkili olan Yalçın, aldığı 4 galibiyet ve 3 beraberlikle takımı bulunduğu kriz ortamından çıkardı ve puan durumunda 13. sıraya kadar çıkardı.



Alanyaspor, Adanaspor'la şu sıralarda oynanan karşılaşmada galip gelirse 13. sıraya yükselecek. Kayserispor ise 14. sırada yer alacak.





























#Kayserispor
#Sergen Yalçın
7 yıl önce