|

Ekpe Udoh'a NBA'den teklif geliyor

Fenerbahçe'nin Euroleague şampiyonluğu başarısında başrol isimlerden biri olan ABD'li basketbolcu Ekpe Udoh'a 2010’da kendisini draft eden Golden State Warriors'un teklif yapacağı belirtildi.

Yeni Şafak
13:49 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 14:16 - 23/05/2017 Salı
Fenerbahçe'nin ABD'li basketbolcusu Ekpe Udoh'a NBA takımlarından Golden State'in teklif yapacağı iddiası konuşuluyor.
Fenerbahçe'nin ABD'li basketbolcusu Ekpe Udoh'a NBA takımlarından Golden State'in teklif yapacağı iddiası konuşuluyor.

Fenerbahçe‘de şampiyonluk sonrası en önemli beklenti Ekpe Udoh‘un gelecek sezon da takımda kalması. Sabah Gazetesi’nin haberine göre geçen sezon 1+1 yıllık sözleşme imzalayan ve 1 milyon dolara NBA için çıkış hakkı bulunan Udoh’a yönetim, “Bir yıl daha devam edelim” isteğini iletti. Ekpe de, “Bunu tekrar yapmaya hazırım. Koçun söylediği gibi yeni başladık” ifadesini kullandı.

30 yaşındaki pivotun kalması için umutlar artarken, ABD basınında Golden State’nin Zaza’nın yerine Udoh’u almak istediği haberleri çıktı. 2010’da kendisini draft eden Golden State’nin Udoh’a nasıl bir teklif yapacağı ise şimdilik merak konusu.

  • Dörtlü Final’de toplam 28 sayı, 20 ribaund, 12 asist, 7 blokla oynayan Ekpe Udoh, Avrupa Ligi’nde 17 yıl sonra MVP seçilen ilk pivot olmayı başardı. Udoh’tan önce, 1999-2000 yılında Panathinaikos’un şampiyonluğundaki en büyük pay sahibi Zeljko Rebraca, pivot olarak MVP seçilmişti.

#Ekpe Udoh
#Fenerbahçe
#Euroleague
7 yıl önce