|

Erken final: Lyon-Beşiktaş

Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde kupanın favorileri arasında gösterilen Fransa'nın Lyon takımıyla eşleşti. Beşiktaş, ilk maçı 13 Nisan'da deplasmanda; rövanşı ise 20 Nisan'da Vodafone Arena'da oynayacak. Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Lyon eşleşmesini erken final olarak değerlendirdi

Yeni Şafak
04:00 - 18/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:25 - 18/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Erken final: Lyon-Beşiktaş
Erken final: Lyon-Beşiktaş

Avrupa futbolunun iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final kuraları dün çekildi. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen ve eski İsveçli futbolcu Patrik Andersson'un katıldığı kura çekiminde Beşiktaş, çeyrek finalde Fransa'dan Lyon ile eşleşti. Siyah-beyazlılar, ilk maçını 13 Nisan'da deplasmanda, rövanşı ise 20 Nisan'da sahasında oynayacak. Yarı finallerin 4 ve 11 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 24 Mayıs'ta İsveç'in başkenti Stockholm'de Friends Arena'da yapılacak. Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Lyon eşleşmesiyle ilgili olarak "Erken final gibi. Bir avantaj ilk maçı Lyon'da oynayacağız. İstanbul'da 12. oyuncumuz, yani tribünlerle turu geçeriz. Taraftarların verecekleri katkıyı göreceksiniz. Buraya kolay gelmedik. 5 yıllık bir stratejinin emeği bu" değerlendirmesinde bulundu.


Avrupa Ligi'nin çeyrek final eşleşmeleri şöyle: Anderlecht (Belçika) - Manchester United (İngiltere), Celta Vigo (İspanya) - Genk (Belçika), Ajax (Hollanda) - Schalke 04 (Almanya).



Lyon'un Avrupa serüveni


Bu sezon Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Juventus ve Sevilla'nın gerisinde kalan Lyon, 8 puan toplayarak 3. oldu. Dinamo Zagreb'i 2 maçta da mağlup eden Lyon, deplasmanda Sevilla'ya, içeride ise Juventus'a 1-0 kaybetti. Fransız temsilcisi Juventus ve Sevilla ile oynadığı 2. maçlardan ise beraberlikle ayrıldı. Grubu 3. bitiren Lyon, Avrupa Ligi son 32 turunda AZ Alkmaar'ı deplasmanda 4-1, sahasında ise 7-1'le geçti. Son 16 turunda Roma'yı içerde 4-2 mağlup eden Lyon, ikinci maçı 2-1 kaybetmesine karşın turu geçmeyi başardı. Lacazette, Fekir, Valbuena gibi etkili isimleri bulunan Lyon'da, devre arası M.United'dan transfer edilen Depay ise, UEFA listesinde yer almadığı için Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek.


#Beşiktaş
#Lyon
7 yıl önce