|

Erzurum'un geri dönüşü

Spor Toto 2. Lig play-off final maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gümüşhanespor'u 1-0 yenerek, TFF 1. Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu. Bu galibiyet şehirde büyük bir sevinç yaşatırken takımın genel direktörü Süha Sidal ve teknik direktör Kemal Kılıç, yenisafak.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
16:54 - 26/05/2017 vendredi
Güncelleme: 21:20 - 26/05/2017 vendredi
Yeni Şafak
BB Erzurumspor Teknik Direktörü  Kemal Kılıç ve genel direktör Süha Sidal, yenisafak.com'a konuştu.
BB Erzurumspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç ve genel direktör Süha Sidal, yenisafak.com'a konuştu.

Spor Toto 2. Lig play-off final maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gümüşhanespor'u 1-0 yenerek, TFF 1. Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu. Bu galibiyetle birlikte hedeflenen 1. Lig hayaline kavuşan Erzurum şehri büyük bir sevinç yaşadı. Bu başarıda büyük payı olan isimlerden Erzurumspor Genel Direktörü Süha Sidal ve teknik direktör Kemal Kılıç, yenisafak.com Spor Servisi'nden Mustafa Göksel'e özel açıklamalarda bulundu.

Umutların bittiği bir dönemde Erzurumspor'da göreve başladıklarına işaret eden Süha Sidal ve Kemal Kılıç, kulübün planları doğrultusunda doğru hamlelerle takımı bir üst lige çıkarttıklarını söylerken Erzurumspor'un yıldız futbolcusu Mert Nobre hakkında da önemli mesajlar verdi.

Süha Sidal: Başarıya ulaşacağımızı biliyorduk
  • "Biz takımın sıkıntılı olduğu bir dönemde geldik ve göreve başladık. Takımda kaliteli oyuncular olduğunu biliyorduk ve geldiğimizde play-off'u hedefledik. Play-off'lar sonucunda şampiyonluğa uzanacağımıza inandık. Başkanımız ve yönetimimiz de bize bu süreçte çok destek oldu. Sürekli olarak play-off üzerine plan yaptık. Birlik ve beraberlik içerisinde istediğimiz sonuca ulaştık."
"Mert Nobre takımda kalacaktır"
  • "Nobre için bana gelen bir teklif yok. Buradan gitmesi için de bir sebep yok. 1 yıllık daha sözleşmesi var. Paralarını düzenli olarak alıyor. Şehri de benimsemiş durumda. Çok tecrübeli ve yaşantısıyla futbolculara örnek olan biri. Takımda kalacaktır."

Kemal Kılıç: Çok mutlu ve huzurluyum
  • "Bu şampiyonluk için çok emek sarf edildi. Hayallerin bittiği bir noktada geldik biz buraya. Oyuncularımız yüksek bir form düzeyi yakaladı. Çok meşakkatli bir dönemden geçtik. Çok mutlu ve huzurluyum. Erzurum şehri de bu şampiyonluğu çok hak etti. Şimdi gelen bu başarının iyi kullanılması lazım. Diğer takımların bir üst lige çıktığında yaptığı hataların yapılmaması lazım ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi lazım. Sonrasında da asıl hedef olan Süper Lig'e odaklanmamız gerekiyor. "
"Nobre yaşlı bir oyuncu değil"
  • "Nobre, Erzurumspor için çok önemli bir oyuncu. Benim kalıp kalmama durumum kısa süre içerisinde netleşecek ama ben kalmasam bile Nobre'nin bu takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. Ben onu yaşlı bir oyuncu olarak değerlendirmiyorum."
Kemal Kılıç'a göre en kritik an
  • "Gümüşhanespor maçında 1-0 öndeyken Ali Sakal'ın kaçırdığı bir pozisyon vardı. O pozisyonu unutamıyorum. Gol olsa, yenilmeyecektik belki ama maç uzayacaktı. Sonuçta gol olmadı ve kazandık. O pozisyon şampiyonluk maçımız için en kritik andı."

#Büyükşehir Belediye Erzurumspor
il y a 7 ans
default-profile-img