|

Etnospor'da heyecan tam gaz

2. Etnospor Kültür Festivali, tüm hızı ve coşkusuyla devam ediyor. Dün düzenlenen etkinliklere sanat ve spor dünyasının ünlü isimleri büyük ilgi gösterirken, sergilenen geleneksel sporlarımız nefesleri kesti

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:01 - 13/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Etnospor'da heyecan tam gaz
​Etnospor'da heyecan tam gaz

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından, "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu 2. Etnospor Kültür Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlik alanında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulan stantlar büyük ilgi görüyor. Türk dünyasına, Orta Asya ve Anadolu’ya özgü şenlikler de hayat bulmaya devam ediyor.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen festivalde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü ile Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından oluşturulan standa davet edilen sanat ve spor dünyasının tanınmış isimleri, vatandaşlara hediyeler dağıttı. Serdar Gökhan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Alişan, Bekir Aksoy, Hakan Hatipoğlu, Ersin Düzen ve Ali Gültiken, gençlere imzalı futbol topu, kitap ve satranç takımı hediye etti.


Dün ikinci gününü geride bırakan Etnospor etkinlik alanında Cuma namazının kılınmasının ardından, Kökbörü, Atlı Cirit, Atlı okçuluk, Yanan Adam gösterileri yapıldı. Etnospor’un öğle seansı bu şekilde gerçekleşirken, ardından Aşırtmalı Aba Güreşi, Şalvar Güreşi, Kuşak Güreşi, Kapışmalı Aba Güreşleri ve kılıç kalkan gösterileriyle etkinlikler sürdürüldü. Bakanlık tarafından yayınlanan kitap ve broşürler de gençlerin ilgi odağı oldu. Gençlik merkezlerine üye olan gençlere, yaz kamplarından yararlanma hakkı tanındı. KYK yurtlarında kalan öğrenciler tarafından hat, ebru, okçuluk gibi geleneksel aktiviteler ziyaretçilere tanıtıldı.


Geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu olmak üzere toplam 11 branşta 843 sporcunun mücadele ettiği Etnospor Kültür Festivali, yarın sona erecek.

#​Etnospor
#Festival
#Yenikapı Etkinlik Alanı
7 yıl önce