|

Fatih Terim yabancı kuralı ile ilgili kararını açıkladı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Finlandiya maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Yabancı kuralıyla ilgili konuşan Terim, "Biz bu kuralı açıklarken, '4 sene' diye açıkladık. Kurallar öyle hemen uygulanıp hemen kaldırılamaz" diye konuştu.

Yeni Şafak
19:24 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:17 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Finlandiya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Finlandiya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

İşte Fatih Terim'in basın toplantısında yaptığı açıklamalar;



  • "Biz bu kuralı açıklarken, '4 sene' diye açıkladık. Kurallar öyle hemen uygulanıp hemen kaldırılamaz.Organize bir şekilde takım savunması yapabilen bir takımla oynayacağız. Çok dikkatli olmalıyız.
    Yarınki maçta Antalya seyircisiyle birlikte ilk dakikadan itibaren arzulayan, isteyen bir Milli Takım bekliyorum. '3 puanı mı, iyi oyunu mu tercih edersiniz?' diye sorarsanız, ikisini de tercih ederim. Biz 20 maçta 2 kez yenilgi alana bir takım olduğumuz için, herhalde ondan herkes infial içinde oldu. Ben tercihimi 90'larda hücumdan yana yapmışım. Yine hücum oynayacağız. G.Saray ve F.Bahçe'nin istikrarsız durumu bir sorun elbette ama Beşiktaş çok iyi gidiyor. Umarım sonunu da getirirler."


Yabancı kuralı


  • "Yabancı kuralının kaldırılmasını Federasyon'dan ben de istedim. Milli Takım'ın başında olmama rağmen. Biz bu konuyla ilgili çok büyük bir araştırma yaptık. Futbolumuzun marka değerini artırmak istedik.
    Yayın haklarının bu kadar büyük bir rakama satılmasında, yabancı kısıtlamasının kaldırılmasının hiç payı yok mudur? Bizim sistemimizde, 14 Türk oyuncu mecburi. Kadrolarda bu sene 3, seneye 4 oyuncu 15-21 yaş arasında olmak zorunda. Avrupa'nın üst düzey liglerinde de yabancı serbest. Almanya, İspanya, Fransa, İtalya... Hepsi ya şampiyon ya finalist. Biz bu kuralı açıklarken, '4 sene' diye açıkladık. Kurallar öyle hemen uygulanıp hemen kaldırılamaz.Ben yabancı kuralının Türk oyuncular için yapıldığına inanıyorum. Biz 14 Türk oyuncuyu mecbur ediyoruz. Türk futbolcular 'Burada aldığım parayı orada alamam' diyerek Avrupa'ya gitmiyorlardı. Şimdi Enes, Emre Çolak oralarda...Porto ve Ajax, altyapıya önem veren, 'fabrika' olarak adlandırılan takımlar. Hepsini inceledim ben. Porto kadrosundaki yabancı oyuncu oranı %50-60 civarında. Bu bir felsefedir. Yabancı kuralı, altyapı için size mani değildir. Şahsi kanaatim, bu kuralın faydalı olduğu yönünde. Ayrıca istemiyorsanız almayın. 28 Türk yapın kadroyu. Zorunluluk yok ki. Barcelona'da yabancı oyuncu yok mu? Var. Peki altyapısından İspanyol oyuncu çıkmıyor mu? Çıkıyor. 20-30 tane oyuncumuzu Avrupa'ya göndersek, milli takım zaten belli olur. Doğrusu bu. Oyuncularımız bu yarışın içinde olmalı. Her kaybeden buraları bahane edecekse, kuralın önemi yok. Yönetimsel hataları herkes açık yüreklilikle söylemeli. Yatırım yapmayacaksınız, sahanız belli değil, antrenörlerin eğitimi doğru değil... Bu şekilde altyapıdan oyuncu mu çıkar? Herkes tutturmuş 'Altyapıya önem verilmiyor' diye... Üstyapıya önem veriliyor mu da altyapıya verilsin? Bizim 80 milyonluk Türkiye'de, neden Avrupa'da oynayan 100 oyuncumuz yok diye hayıflanmamız lazım."




#Fatih Terim
7 yıl önce