|

Derbide tartışmalı pozisyon: Penaltı mı değil mi?

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 22. dakikasında sarı-kırmızılı takım penaltı bekledi. Mertens'in sağ kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Mauro Icardi, Aleksander Djiku'nun yüzüne vurması sonrası yerde kaldı. Yoğun itirazların ardından hakem Arda Kardeşler, VAR hakemini dinledikten sonra oyunu devam ettirdi. Pozisyon sosyal medyada sporseverler tarafından gündem oldu.

19:32 - 24/12/2023 Pazar
Güncelleme: 23:43 - 24/12/2023 Pazar
Yeni Şafak
Mauro Icardi
Mauro Icardi

Trendyol Süper Lig 18. hafta karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi.


Mücadelenin 22. dakikasında sarı-kırmızılı takım Mauro Icardi'nin yerde kalmasının ardından penaltı bekledi. Pozisyon sosyal medyada sporseverler tarafından gündem oldu.


Icardi - Djiku pozisyonunda ne oldu?

Maçın 22.dakikasında Mertens'in sağ kanattan yaptığı ortada ön direğe koşu yapan Mauro Icardi, Aleksander Djiku'nun yüzüne müdahalesi sonrası yerde kaldı. Pozisyonun ardından sarı-kırmızılılar maçın hakemi Arda Kardeşler'e yoğun itirazda bulundu. Kardeşler, VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun'u dinledikten sonra pozisyonun temiz olduğunu söyleyerek karşılaşmayı devam ettirdi.


Eski hakemlerin tartışmalı pozisyon hakkındaki görüşleri şöyle:

Fırat Aydınus: "Djiku'nun yaptığı eylem kırmızı kart ve penaltı ama bu açılara göre diyorum, üzerine basa basa. İki karardan biri; ya eylemin öncesinde Icardi faul yaptı deyip faul diyecek veya Djiku'nun yaptığı eylem kırmızı ve penaltı gerektirecek. Sadece VAR'ın elinde bu açılar varsa hakeme net kanıt sunamadığı için çağırmamıştır"


Erman Toroğlu: "Bir sol eli şöyle geliyor, sağ eli böyle geliyor. Yani ikili mücadele, itme kakma... Bu görüntü bana bir şey vermiyor. İkisi de birbirini çekiyor, itiyor. Djiku'nun bir hareketi var ama geliyor mu, gelmiyor mu? Bu açıdan penaltı diyen adam varsa. Bilmiyorum"


Ahmet Çakar: "Djiku'nun İcardi'ye top oyundayken yumruk-tokat karışımı hareketin karşılığı net bir penaltı ve kırmızı kart olmalıydı. Fenerbahçe hakemle aldığı 1 puana şükretmeli"


İşte o an:






#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Süper Lig
4 ay önce