|

Fenerbahçe-Krasnodar: 1-1

Fenerbahçe, Rusya'da 1-0 yenildiği Krasnodar'la kendi sahasında 1-1 berabere kaldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Yeni Şafak
21:47 - 22/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:57 - 22/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Krasnodar'la 1-1 berabere kaldı ve Avrupa kupalarına veda etti.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Krasnodar'la 1-1 berabere kaldı ve Avrupa kupalarına veda etti.

Mücadeleye temsilcimiz Fenerbahçe hızlı başladı. 5 ve 6. dakikadalarda önemli fırsatlar yakalayan sarı lacivertliler, bireysel bir hatayla yenik duruma düştü. 7. dakikada Skrtel'in hatalı pasında orta sahada topu kapan Gazinski, pasını bekletmeden Smolov'a aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası yayının solundan çıkardığı şutta, direğe çarpan top ağlarla buluştu. Böyelce ilk maçta olduğu gibi Fenerbahçe yine ilk pozisyonda golü kalesinde görmüş oldu.



Golden sonra konuk takım bir kez daha önemli bir fırsat yakaladı ama Volkan müthiş bir kurtarışa imza attı. Temsilcimiz, 35. dakikada önemli bir fırsat yakaladı. Şener Özbayraklı'nın sağdan ortasında kaleci Kritsyuk'un yumrukladığı top ceza sahası içindeki Alper Potuk'un önünde kaldı. Alper, pasını sol çaprazdaki Sow'a aktardı. Kaleci Kritsyuk'un sakatlanması nedeniyle yerde kaldığı pozisyonda Sow'un vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.



41. dakikada Fenerbahçe, skora denge getirdi. Lens'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta altıpas önünde yükselen De Souza'nın kafayla vurduğu topa, kaleci Kritsyuk müdahale etti. Uzak direğe çarptıktan sonra çizgiye düşen meşin yuvarlak diğer direğe de çarptı. Oluşan karambolde son müdahaleyi yapan Skrtel, topu ağlara gönderdi ve ikinci yarı öncesi temsilcimizi umutlandıran gol geldi.



İkinci yarıda Fenerbahçe'nin yoğun baskısı vardı ama bir türlü karşı kalede etkili pozisyonlar gelmedi. Kendi yarı alanını çok iyi kapatan Krasnodar ise hızlı paslarla çıkmaya çalıştı. Mücadele 1-1 sona erdi. Böylece temsilcimiz Fenerbahçe'nin bu sezon ki Avrupa macerası sona ermiş oldu.















#Fenerbahçe
7 yıl önce