|

Fenerbahçe Ülker'den muhteşem zafer

THY Avrupa Ligi Top 16 turuna kötü başladıktan sonra toparlanan Fenerbahçe Ülker'in son kurbanı Olympiakos oldu. Sarı Kanaryalar, son iki yılın şampiyonu 78-74 yenerek üst üste üçüncü galibiyetlerini aldılar ve çeyrek final umutlarını artırdılar.

Aa
00:00 - 28/02/2014 Cuma
Güncelleme: 22:28 - 28/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
Fenerbahçe Ülker'den muhteşem zafer
Fenerbahçe Ülker'den muhteşem zafer

Fenerbahçe Ülker maça iyi başlarken müsabakanın genelinde skor üstünlüğünü elinde bulundurdu. Sarı-Lacivertliler bitime 3 dakika 37 saniye kala farkı 10 sayıya kadar da (70-60) çıkardı. Lakin Olympiakos, bitime 36 saniye kala farkı 2 sayıya kadar (74-72) indirdi. Ancak Fenerbahçe Ülker, McCalebb ve Kleiza ile bulduğu basketlerle karşılaşmadan 78-74 galip ayrıldı.

Yeniler ilk kez sahada

Fenerbahçe Ülker'in yeni transferleri Pierre Jackson ve Blagota Sekulic, Avrupa Ligi'nde ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Daha önce Türkiye Kupası ve Beko Basketbol Ligi maçlarında oynayan Sekulic, Olympiakos maçına ilk 5'te başladı. Jackson ise ikinci periyotta oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe Ülker'de uzun süren bir sakatlık yaşayan ve geçen hafta Beko Basketbol Ligi'nde Aliağa Petkim maçında bu sezon ilk kez oynayan Oğuz Savaş, Avrupa Ligi'nde de bu sezon ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.

Spanoulis kadroda yok

THY Avrupa Ligi'nde takımını son iki sezonda şampiyonluğa taşıyan ve son iki sezonun en değerli oyuncusu olarak seçilen Yunan oyuncu Vassilis Spanoulis, Fenerbahçe Ülker karşısında oynayamadı. Spanoulis'in tendonlarındaki ağrı nedeniyle maç kadrosuna alınmadığı öğrenildi.

Başkan Yıldırım da izledi

Karşılaşmayı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da izledi. Daha önceki maçlarda olduğu gibi Fenerbahçe Ülker teknik heyeti ve oyuncularının arkasındaki tribüne oturan Yıldırım, sarı-lacivertli yöneticiler Mahmut Uslu ve Deniz Tolga Aytöre'yle birlikte karşılaşmayı takip etti. Maç bitiminde Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, tribündeki Aziz Yıldırım'ın yanına gitti. Yıldırım, Obradovic'i tebrik etti.

Bu arada, A Milli Basketbol Takımı eski başantrenörü Bogdan Tanjevic de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Salon
: Ülker Sports Arena
Hakemler
: Jose Martin (İspanya), Antonio Conde (İspanya), Marek Cmikiewicz (Polonya)
Fenerbahçe Ülker
: McCalebb 20, Preldzic 4, Bogdanovic 9, Bjelica 8, Sekulic 2, Zoric 9, İzzet Türkyılmaz, Kleiza 21, Jackson, Ömer Onan 2, Oğuz Savaş, Melih Mahmutoğlu 3,
Olympiakos
: Mantzaris 10, Katsivelis, Perperoglou 17, Printezis 10, Dunston 9, Sloukas 17, Collins, Simmons 4, Petway, Lojeski 7, Moon
1. Periyot
: 21-22
Devre
: 41-38
3. Periyot
: 59-51
10 yıl önce