|

Fenerbahçelileri heyecanlandıran genç: Oğuz Kağan

Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 4-1 yendiği maçın 86. dakikasında Aykut Kocaman sürpriz bir oyuncu değişikliği yaptı. Kocaman, sezon başında profesyonel sözleşme yapılan 18 yaşındaki Oğuz Kağan Güçtekin'i oyuna dahil etti ve uzun bir süre sonra ilk defa genç bir futbolcu Ülker Stadı çimlerinde mücadele etti.

Yeni Şafak
21:40 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 21:57 - 19/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Oğuz Kağan Güçtekin.
Oğuz Kağan Güçtekin.

Fenerbahçe'de son dakikalarda forma şansı elde eden 18 yaşındaki Oğuz Kağan Güçtekin merak konusu oldu.

Sezon başında profesyonel sözleşme imzalanan futbolcu, sosyal medyada bir anda gündem olurken gelecek vadeden futbolcuyla ilgili bir çok detay da ortaya çıktı.

Sezon başında Manchester City'nin izlediği açıklanan futbolcuyla ilgili sarı lacivertlilerin başkanı Aziz Yıldırım önemli değerlendirmelerde bulunmuştu. İşte Yıldırım'ın Oğuz'la ilgili söyledikleri;
  • "Altyapıdan çıkan oyuncumuz Oğuz Kaan Güçtekin için Manchester City, 5 milyon euro teklif etti. Satmadık. Bu sezon ilk 11'de oynarsa kimse şaşırmasın. 8 numara falan da oynuyormuş."

Oğuz Kağan Güçtekin için bilinmesi gerekenler;
  • Kariyeri boyunca 18 gol atan Oğuz Kağan Güçtekin U21 Ligi'nde forma giyiyor.
  • U17 Mİlli Takım formasıyla 2015'te Avrupa Şampiyonası'nda oynayan defansif orta saha, oyun kurucu pozisyonunda forma giyebiliyor.
  • 2014 ve 2017 yıllarında milli formayı terleten Oğuz Kağan altyapı kariyerinde Fenerbahçe'den başka bir takımda forma giymedi.
#Oğuz Kağan Güçtekin
#Fenerbahçe
6 yıl önce