|

Galatasaray'a dev sponsor

Finansal Fair Play kuralları gereği maddi yönden ciddi bir kısıtlamaya giden Galatasaray'da kulübün gelirlerini arttırmak için çalışmalar sürüyor. Avrupa Kupaları'na 1 yıl katılamama cezası alan sarı kırmızılılar bu akşam oynanacak Türkiye Kupası Finali'ni kazanıp 1 sene aranın ardından tekrar Avrupa'ya dönmek istiyor. Kulüp gelirlerini arttırmayı planyan yönetim sponsorluk anlaşması sona erecek olan TT Arena Stadı ve Dumankaya ile anlaşmasını feshettikten sonra boşta kalan forma sponsoru için ciddi bir çalışma içerisinde.

Yeni Şafak ve
11:45 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:46 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray mali yapısını düzeltmek için sponsorluk görüşmelerini sürdürüyor.
Galatasaray mali yapısını düzeltmek için sponsorluk görüşmelerini sürdürüyor.

Galatasaray Kulübü yaşanan ekonomik sıkıntıların üst seviyeye ulaşmasının ardından sponsor arayışlarına hız verdi. Galatasaray markası sayesinde kulübe ciddi bir gelir sokmayı hedefleyen kulüp, iki önemli hava yolu şirketiyle sponsorluk görüşmelerine başladı.



Seyrantepe Stadyumu isim hakkı için 2009'da Türk Telekom ile anlaşan Galatasaray'ın bu anlaşması 2019 yılında sona eriyor. Bu sebeple hem stadyum hem de forma sponsorluğunu teslim edeceği önemli bir sponsor arayan sarı kırmızılıların dünya çapında iki önemli hava yolu şirketiyle görüşme halinde olduğu belirtildi.



Biri Avrupa'dan biri Katar'dan

Galatasaray'ın görüştüğü sponsorlardan bir tanesinin Avrupa'dan diğerinin ise Katar'dan olduğu aktarıldı. Önceki haftalarda Galatasaraylı iki yöneticinin Katar'a giderek Qatar Airways yöneticileri ile bir görüşme yaptığı belirtildi. Sarı kırmızılıların Avrupa'da görüştüğü şirketin ismi ise henüz bilinmiyor.



Galatasaray'ın sponsorluk planı

Galatasaray yönetiminin sponsorluk planı ilk aşamada 3 yıllık bir süreyi kapsayacak. 2019'da Türk Telekom ile anlaşmasını noktalayacak olan sarı kırmızılılar anlaşacağı firma ile 3 yıllık forma sponsorluğu anlaşması yapacak. Bununla birlikte 3 yılın sonunda Galatasaray yönetimi forma sponsoru ile birlikte stadyumun isim hakkı için de ana sponsorluk anlaşması yapmayı planlıyor.



Dudak uçuklatan gelir: 150 milyon dolar

2009 yılında Türk Telekom ile 100 milyon dolarlık bir ana sponsorluk anlaşması yapan Galatasaray'ın yeni yapacağı sponsorluk anlaşmasından ise en az 150 milyon dolar gelir elde etmeyi planladığı belirtildi. Yapacağı sponsorluk anlaşması ile hem bütçesini hem de gelir gider dengesini kontrol altına almak isteyen sarı kırmızılılar rahat bir nefes almak istiyor.








#Galatasaray
#Süper Lig
#Qatar Airways
8 yıl önce