|

Gol sevincinde yaptığı hareketin anlamını açıkladı

Manchester United'ın yıldız futbolcusu Pogba, Newcastle karşısında attığı golün ardından yaptığı hareketin Libya'da yaşanan insanlık dramına gönderme olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak ve
11:19 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:50 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Pogba uzun bir sakatlık sürecinin ardından sahalara golle döndü.
Pogba uzun bir sakatlık sürecinin ardından sahalara golle döndü.

Manchester United'ın Newcastle United'ı 4-1 mağlup ettiği mücadelede attığı golün ardından el bileklerini çapraz bir şekilde birleştiren Pogba, yaptığı hareketin anlamını açıkladı.

Instagram hesabından açıklama yapan Gine asıllı Fransız futbolcu, "Bu golü Libya'da köleliğe maruz kalanlara adıyorum. Allah, yanınızda olsun ve bu zulüm son bulsun" ifadelerini kullandı.

Gomis de dikkati çekmişti

Galatasaraylı Bafetimbi Gomis de Başakşehir'e attığı golün ardından yaşanan insanlık dramına dikkati çekmişti. Golün ardından gözlerini kapatıp, yumruğunu havaya kaldıran Gomis, maçın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

  • "Dün takımım adına gol atma şansım oldu. Galibiyet ya da yenilgi... Söylemek zorunda olduğum bir şey var ki ruhum, duygularım Libya ve Paris'te, köleliğe karşı yürüyenlerle birlikteydi. Attığım golü gözlerim kapalı, yumruğum havada kutlamak istedim. Kötü hissediyorum çünkü siyahi insanlar piyasa ürünü değildir. Bu acıya ne zaman son vereceğiz?"

#Paul Pogba
#Manchester United
6 yıl önce