|

G.Saray'da şartlar harika

İnter'de aldığı az sürenin ardından tekrar oynamanın kendisini iyi hissettirdiğini belirten Alman yıldız, G.Saray'da ritmini yakaladığını kaydetti. Şampiyonlar Ligi grupları için iyimser olduğunu belirten Podolski, kontratı boyunca şampiyonluklarla dolu kariyer temenni etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 03:42 - 4/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

Galatasaray'ın yıldız ismi Lukas Podolski, Almanya Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulundu. Almanya Milli Takımı ile birlikte Polonya'ya karşı oynayacakları maç dışında G.Saray kariyerini de değerlendiren tecrübeli oyuncu, “G.Saray'da şartlar harika” diyerek transferde doğru tercih yaptığına işaret etti. Yeni sezonda en büyük hayal kırıklığı olarak TT Arena'da alınan Osmanlıspor mağlubiyetini gösteren Podolski, “Şu anda 4 puanımız var ki bu harika değil, ancak çok kötü de değil. Zirveden 3 puan uzaktayız ve bunu kapatmak için önümüzde uzun bir sezon var” ifadelerini kullandı. Kiralık oynadığı İnter'de fazla şans bulamamasının ardından, G.Saray'da tekrar oynamaktan mutlu olduğunu belirten Podolski, "Tekrar oynamanın da bana iyi hissettirdiği bir gerçek. Ben bir futbolcuyum ve rahat olduğum yer olan sahada olmak istiyorum. Son 6 ayda az oynadım. Ancak şu anda ritmimi bulduğum için mutluyum" diye konuştu.



UMARIM 3-4 YIL ÇOK BAŞARILI OLURUM


Hiçbir idmanın maçın yerini tutmayacağını kaydederek sahada olmanın önemine değinen Alman yıldız, “Transferim son dakikada gerçekleşmediği için ayrıca mutluyum. Her şey düzgünce ve karmaşa yaşanmadan halledildi. Bu yüzden kendimi kulüp ve şehir için hazırlayabildim. Şu anda negatif hiçbir şey söyleyemem, her şey uygun. Oynadıkça, goller attıkça güçlenip, güven kazanıyorum. Biraz fazla tatil yaptım ancak şu anda genel olarak iyi hissediyorum” dedi. Takımdaki profesyonel yapıya da değinen Podolski, "Süper bir kulüpteyim. Galatasaray'ın iyi organize olmuş ve yapılandırılmış bir kulüp olduğu izleminimi aldım. Şartlar harika. Kulübün her alanı profesyonel. Ayrıca Alman futbolcu ve hocaların İstanbul'da iyi bir repütasyonu olduğunu anlıyorum. Umarım burada 3-4 yıl çok başarılı bir dönem geçiririm" yorumunu yaptı.



KARAKTER ORTAYA KOYMAK İSTİYORUZ


Şampiyonlar Ligi'ndeki gruplarını da değerlendiren G.Saray'ın Alman yıldızı, "Her rakibe saygı duyuyorum. Evimizde Atletico'ya karşı oynayacağız ve karakter koymak istiyoruz. Genel olarak, evimizde gücümüzü ortaya koymalıyız. Grupla ilgili çok iyimserim. Sonrasına bakacağız, gruptan çıktıktan sonraki turlarda her şey mümkündür" ifadelerini kullandı.



Grosskreutz aceleden olmadı

Hamza Hamzaoğlu, son gün birçok transfer görüşmesinin yaşandığının, bu nedenle Alman futbolcunun transferinin yoğunluk içinde hata kurbanı olduğunu belirtti.



G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, TRT Spor'un sorularını yanıtlarken, Kevin Grosskreautz transferindeki problem için “Son gün transferleri fazla olunca aceleden arkadaşlarımız o yoğunluk içinde hata yaptı. Ayrıca bizim sistemimizden oluşan bir hata da oldu. Oyuncuyu sağlık kontrolünden geçirmek için getirmek zorunda kaldı. Maille halledebilirdik. Bu da süreci uzattı” değerlendirmesini yaptı.



Kevin'i Melo'nun yerine almadıklarını belirten G.Saray Teknik Direktörü, "Eyvah Kevin yok. Şampiyonlar Ligi'nde ne yapacağız?' gibi bir durum oluşmasın” dedi. Hamzaoğlu, diğer konulara da özetle şöyle değindi:


“Melo ilk etapta kalmak istedi. Son gün İnter'den teklif gelince gitmek istedi. Biz de tutmak istemedik. Telles de öyle. İkisinin de yeri dolar."



Uğur Yıldız gönderildi


Kevin Grosskreutz'un transfer bilgilerini FIFA'nın TMS sistemine girmekle yükümlü Uğur Yıldız, yaşanan skandal sonrası görevden alındı. G.Saray Kulübü Futbol Direktör yardımcılığı görevini üstlenen Uğur Yıldız, evrakları online gönderirken hata yaptı ve gerekli belgelerin FIFA'ya imzasız gönderilmesi gözlerden kaçtı. Futbol Direktörü Cenk Ergün'ün de istifasını sunduğu ancak yönetim tarafından kabul görmediği öğrenildi.



Melo: Penaltı bile kurtardım

Telles: Yeniden Mancini'yleyim


G.Saray'dan İnter'e transfer olan Alex Telles ve Felipe Melo, dün basın toplantısı düzenledi. İdman sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan iki Brezilyalı yıldızdan Melo, G.Saray'da başarılı işler yaptığını söylerken, Elazığspor maçında kurtardığı penaltıdan da bahsetti, Telles ise Mancini ile yeniden çalışacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Melo, Türkiye'de sorun yaşadığı iddialarını yalanlarken, İnter için hep fırsat kolladığını da belirtti.



Tepkiler büyüyor Taraftar protesto hazırlığında


G.Saray taraftarı, sosyal medyada Başkan Dursun Özbek yönetimini istifaya çağırmaya devam ederken, Grosskreutz transferin-


deki hataya Divan Başkanı İrfan Aktar'dan da tepki geldi. Aktar, ciddi bir bürokratik hatanın meydana geldiğini belirterek "Tabii ki burada sorumlu olan yönetim. Bu işlemi yapan arkadaşı onlar göreve almışlar ve çalıştırmışlar. İyi denetlemeleri gerekirdi. Gayet nahoş bir iş" değerlendirmesinde bulundu. Taraftarlar, milli aradan sonra oynanacak Mersin İY maçının 34. dakikasında sahaya sırtını dönerek ve beyaz mendillerle yönetimi protesto etmeyi planladığı öğrenildi.









#Galatasaray
#Dursun Özbek
#Lukas Podolski
9 yıl önce