|

Hakeme forma attı, takımı hükmen yenildi

Amatör maçta futbolcusu hakeme forma atan Niksar Belediyespor 3-0 hükmen yenik sayıldı.

Yeni Şafak
14:00 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:12 - 20/02/2017 Pazartesi
DHA
Hakemin yüzüne forma atan futbolcusu nedeniyle amatör takım 3-0 mağlup ilan edildi.
Hakemin yüzüne forma atan futbolcusu nedeniyle amatör takım 3-0 mağlup ilan edildi.

Tokat Süper Amatör Lig'de 3 hafta önce Niksar Belediyespor ile Erbaa Güreş İhtisasspor karşılaştı. Maçın 32'nci dakikasında Niksar Belediyesporlu Fıratcan Koçboğa, kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle hakem Hasan Eraslan'a itiraz etti. Hakem de futbolcuya itirazından dolayı sarı kart gösterdi. Fıratcan Koçboğa, itirazlarını sürdürünce hakem ikinci sarı karttan sonra kırmızı kart göstererek oyun dışı bıraktı. Bu sırada hakem Hasan Eraslan, futbolcu Fıratcan Koçboğa'nın üzerinden çıkarttığı formayı yüzüne attığını belirterek Niksar Belediyespor'un 1-0 üstünlüğüyle devam eden karşılaşmayı tatil etti.



Amatör Futbol Disiplin Kurulu, "Futbol müsabaka talimatı 23'üncü maddesinin 4'üncü fıkrası uyarınca Niksar Belediyespor takımının 3-0 hükmen yenik sayılmasına, Erbaa Güreş İhtisasspor takımının 3-0 hükmen galip sayılmasına karar verilmiştir" açıklaması yaptı.



Bu arada olaylı maçtan sonra hakem Hasan Eraslan, ilk kez bu hafta Bölgesel Amatör Lig 4'üncü grupta dün oynanan Görelespor-Yolspor maçında yan hakem olarak görev aldı.

#Niksar Belediyespor
#Hasan Eraslan
#Fıratcan Koçboğaz
7 yıl önce