|

İran’dan Türkiye yasağına uymayan sporculara inceleme

İranlı sporcuların Türkiye'deki spor etkinliklerine katılmasına Tahran yönetimince kısıtlama konulmasına rağmen Erzurum ve Kars'ta düzenlenen kayak müsabakalarında bazı İranlı sporcuların hazır bulunması, Tahran'ın sert tepkisiyle karşılandı.

Yeni Şafak
10:05 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:53 - 24/03/2017 Cuma
DHA
Behram Save Şimşeki
Behram Save Şimşeki

İran Spor Bakanlığı, Eruzurum ve Kars'ta düzenlenen kayak müsabakalarına katılan İranlı sporcular hakkında inceleme başlattı. İran medyasında yer alan haberlere göre, İran Dışişleri Bakanlığı ve Spor Bakanlığı'nın aldığı yasak kararına uymayan bazı İranlı sporcuları, Erzurum'da düzenlenen Uluslararası Palandöken Kupası ile Kars'ta yapılan Uluslararası Sarıkamış Kupası Alp disiplini kayak yarışmalarında hazır bulundu. İran Kayak Federasyonu Sekreteri Behram Save Şimşeki, kayakçıların Federasyonu'nun izni olmadan Türkiye'deki kayak turnuvalarına katıldığını söyleyerek, sporcuların sadece federasyonun izin vermesi durumunda uluslararası müsabakalara katılabileceğini savundu.



Save Şimşeki'nin açıklamaları

  • “Ev sahibi Türkiye, İranlı sporcuların turnuvalarda yarışmasına izin vermemeliydi. Olaya ilişkin Türkiye Kayak Federasyonu'na itiraz dilekçesi gönderdik. Konu Spor Bakanlığı tarafından da incelemeye alındı"
'İranlı sporcuları yarışmaya sokmayın'

İran'ın Mehr haber ajansı ise Türkiye'deki müsabakalar başlamadan bir gün önce olaydan haberdar olan İran Kayak Federasyonu'nun turnuvayı düzenleyen kuruma e-posta göndererek İranlı sporcuların yarışmalardan men edilmesini istediğini yazdı.



Güreşçilerini de Türkiye'ye göndermemişti

Tahran yönetimi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'deki güvenlik sorunlarını gerekçe göstererek İranlı sporcuların Türkiye'de yapılacak müsabakalara katılmasına ve de kamp kurmasına kısıtlama getirdi. İran, bu ay içinde Türkiye'de yapılan iki uluslararası güreş müsabakasına da aynı gerekçeyle katılmadı.

#İran
#Türkiye
7 yıl önce