|

Isla: Türkiye'nin en güçlü takımları Fenerbahçe ve Galatasaray

Fenerbahçe'nin son transferi Mauricio Isla, kulübün yayın organına konuştu. Şilili oyuncu Türkiye'nin en güçlü takımları olarak Fenerbahçe ve Galatasaray'ı gösterdi.

Yeni Şafak
14:31 - 5/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:58 - 5/08/2017 Cumartesi
IHA
Fenerbahçe'nin yeni transferi Isla, kulüp gazetesine açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe'nin yeni transferi Isla, kulüp gazetesine açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin son transferi Mauricio Isla, sarı-lacivertli kulübün gazetesine verdiği röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Isla'nın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:
"En güçlü takımlar Fenerbahçe ve Galatasaray"

Türkiye'de gördüklerinin kendisini olumlu anlamda fazlasıyla şaşırttığını söyleyen Isla şöyle konuştu:

  • "Fenerbahçe'ye gelmeden önce Türkiye Ligi hakkında bildiğim Türkiye'nin en güçlü takımlarının Fenerbahçe ve Galatasaray olduğudur. Türkiye Ligi, insanların çok fazla bilgi sahip oldukları bir lig değildir. Daha çok İngiltere, İtalya, İspanya gibi ligler izleniyor Türkiye dışındaki ülkelerde ama buraya geldiğimde buradaki seviye buradaki futbol beni gerçekten şaşırttı. Fenerbahçe'ye geldiğimden beri her nokta buradaki rekabet ve aynı zamanda yaşayacağımız rekabetin hissiyatı da bizde uyanmaya başladı. Bu durumda beni son derece mutlu eden bir nokta oldu. Gerçekten Fenerbahçe'de çok rekabetçi bir ortam buldum bu hepimiz için güzel olacak. Fenerbahçe'ye geldiğim için hiç bir pişmanlık duymuyorum. Zaten böyle büyük bir kulübe gelmeye ihtiyacım vardı. Hedefleri yüksek olan bir kulüp. Futbolcular için hep şunu söylerler: 'Futbolcularının antrenmanlarda çalışması ve maça geldiğinde de en iyisini yapması gerekir' ben de bunu yapmaya çalışıyorum."

"Tello ve Maldonado'dan dolayı takip ettim"

Beşiktaş'ta oynayan Tello ve bir dönem Fenerbahçe'ye gelen Maldonado'dan dolayı Türk futbolunu bir dönem takip ettiğini ifade eden Isla şunları söyledi:

  • "Uzun yıllar İtalya'da forma giydim. Ama bir yandan da kariyerim boyunca Türk futbolunu tanıma fırsatım da oldu. Çünkü, başka Şilili oyuncular daha önce Türkiye Ligi'nde forma giydiler. Maldonado, Tello gibi. Şili'nin önemli oyuncuları Türkiye'de forma giydi. Bu nedenle Şili'de Türk futbolu mücadeleci, güçlü ve iyi oyuncuların olduğu lig olarak bilinir her zaman. Futbol yapısını genel anlamda değerlendirdiğimiz zaman bu şekilde görülür. Tabii ki, İspanya, İngiltere, İtalya ligi herkes tarafından daha çok takip edilen ligler ama daha çok ben Tello ve Maldonado'dan dolayı Türk futbolunu takip etme ve izleme fırsatım oldu ve izlediğim zaman kaliteli bir lig olduğunu da gördüm."

#Mauricio Isla
#Fenerbahçe
7 yıl önce