|

İzlemek için gitti gümüş madalya kazandı

Erzurum'da, 2011 yılında düzenlenen Universiade'da sürat pateni yarışlarını izledikten sonra bu spora başlayan Hazar Karagöl, EYOF 2017'de Türkiye'ye ilk gümüş madalyayı kazandırdı.

Yeni Şafak
14:44 - 22/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:50 - 22/02/2017 Çarşamba
AA
Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda sürat pateni yarışlarını izledikten sonra bu spora başlayan ve milli takıma yükselen Hazar, EYOF 2017'deki başarısıyla organizasyon tarihinde gümüş madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu.
Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda sürat pateni yarışlarını izledikten sonra bu spora başlayan ve milli takıma yükselen Hazar, EYOF 2017'deki başarısıyla organizasyon tarihinde gümüş madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu.

Milli sporcu Hazar Karagöl, Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) kısa mesafe sürat pateni 1000 metre yarışında kazandığı gümüş madalyanın gururunu yaşıyor.



Erzurum'da 2011'de gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade) sürat pateni yarışlarını izledikten sonra bu spora başlayan ve milli takıma yükselen Hazar, EYOF 2017'deki başarısıyla organizasyon tarihinde gümüş madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu.



Erzurumlu 3 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan ve 2 yıl önce babasını kaybeden Hazar, yaptığı açıklamada, 2011'deki organizasyonda izlediği sürat pateni mücadelesinde çok heyecanlandığını belirtti.



Tribünden izlediği yarışların ardından bu sporu yapmayı çok istediğini anlatan milli sporcu, "Tulum giymişlerdi. Kask takıyorlardı. Ben de imrendim. Universiade bitince ben de bu spora başlamaya karar verdim. Hocalara söyledim ve başladım. Bundan sonraki hedefim Güney Kore'de düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyatları." diye konuştu.





"Emeğimizin karşılığını aldık"


  • "Geçen yıl Avusturya Danubia Kupası'nda birincilik, Polonya Danubia Kupası'nda ikincilik, Letonya Danubia Kupası'nda üçüncülük, Macaristan'daki Avrupa Kupası'nda ise gençlerde üçüncülük kazandım. 1,5 yıldır da EYOF'a hazırlanıyoruz. Emeğimizin karşılığını aldık"

"Ailemin yarışlara gelmesini istemedim"


  • "Erzurumlu olmama rağmen ailemin yarışlara gelmesini istemedim. Çok heyecanlanırdım. Yarışların üçüncü gününde 1000 metrede gümüş madalya aldıktan sonra annemi telefonla aradım. Çok sevindi. Kardeşlerim de çok mutlu oldu. Babamı henüz ziyaret edemedim ama madalyamla mezarında dua edeceğim. Buza ilk çıktığımda kimseye söylemedim. Babam kızar, diye düşünmüştüm. Annem ilk yıllarda bu sporu yapmamı istemiyordu. Gün geçtikçe daha iyi olduğumu gördükçe teşvik ettiler. Patenle dizimi kestim, kolumu, bacağımı kestim ama pes etmedim"




#Hazar Karagöl
#Erzurum
7 yıl önce