|

Jorge Lorenzo'dan korkutan kaza

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 15. ayağı Japonya Grand Prix'sini kazanan Repsol Honda takımının İspanyol pilotu Marc Marquez, sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyonluğa ulaştı. Mücadeleye liderin yaklaşık 3 saniye arkasında 2. sırada götüren Lorenzo'nun geçirdiği kaza damga vurdu. Bitime 5 tur kala motosikletinin kontrolünü kaybeden sürücü yarışı terk etmek zorunda kaldı.

Yeni Şafak
17:22 - 16/10/2016 Pazar
Güncelleme: 14:30 - 16/10/2016 Pazar
Yeni Şafak
MotoGP'de Jorge Lorenzo yaşadığı kazanın ardından yarıştan çekilmek zorunda kaldı.
MotoGP'de Jorge Lorenzo yaşadığı kazanın ardından yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de sezonun 15. ayağı, Japonya'nın Motegi kentiyle aynı adı taşıyan 4,8 kilometrelik pistte, 24tur üzerinden yapıldı.



Mücadeleyi, liderin yaklaşık 3 saniye arkasında 2. sırada götüren Lorenzo, bitime 5 tur kala motosikletinin kontrolünü kaybetti ve mücadeleyi terk etmek zorunda kaldı.



Lorenzo'nun kazası yarışa damga vururken İspanyol pilotun durumun iyi olduğu belirtildi.




MotoGP'de şampiyon Marquez oldu


Damalı bayrağı ilk sırada gören Marquez pilotlar klasmanındaki en yakın takipçisi Rossi ile arasındaki puan farkını 77'ye çıkardı ve sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Bu sezon 5'inci, MotoGP kariyerinin 29. birinciliğini elde eden 23 yaşındaki İspanyol pilot, 2013 ve 2014'ten sonra 3. şampiyonluğuna ulaştı.




#Jorge Lorenzo
7 yıl önce