|

Karate'de yeni hedef Tokyo 2020

Dünya Shotokan Karete Federasyo'nunun Türkiye Başkanı Zülfikar Yeşil, karate camiası olarak 2020 Olimpiyatları'nda elimizden geleni yapacağız. Bilindiği gibi karate, Türkiye'de devşirme sporcu ve antrenör olmayan tek spor dalı olarak biliniyor dedi.

Yeni Şafak
19:40 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:56 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Dünya Shotokan Karete Federasyonu'nun Türkiye Başkanı Zülfikar Yeşil, yaptığı açıklamada, "Sporumuz her branşta başarıyı yakalamıştır. Bazı çatlak sesler olsa da Türk sporu çıtasını yükseltmiştir. Daha da iyi olacağız, çalışacağız kulüplerin alt yapılarına gerekli yatırımları yaparsak inanın bana bizleri kimse tutamaz. Özellikle belediyelerimiz bu konuda çok başarılı çalışmalar yapıyorlar. Yine Spor federasyonlarımız çok ciddi alt yapı çalışmaları yaparak başarılı çocuklarımızı spora yönlendiriyorlar. Mesela bizim karate branşından örnek verecek olursak gençlerimiz karateye çok ilgili, Karate Federasyonumuz tüm bölgelerimizde çok sıkı bir şekilde karateye ilgi duyan çocuklarımızı hocalarımızın nezaretinde eğitiyor. Esat başkanımız ve yönetimi bu konuda çok başarılılar.



  • Yolumuz uzun
  • Yeşil, "Bundan sonra olimpiyatlarda karatenin olması demek madalya sayısının artması demektir. Karate ailesi olarak çok mutluyuz. Başkanımın dediği gibi yolumuz uzundur, ama bizler çalışarak bu yolun sonunda başarıyı yakalarız'' açıklamalarında bulundu. 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yer almaya hak kazanan Karate branşı için de görüş belirten Yeşil, '' Türkiye'ye madalya getirmek için bütün karate camiası olarak 2020 Olimpiyatları'nda elimizden geleni yapacağız. Bilindiği gibi karate, Türkiye'de devşirme sporcu ve antrenör olmayan tek spor dalı olarak biliniyor" diyerek sözlerini noktaladı.

#Dünya Karete Federasyonu
#Türkiye
#Zülfikar Yeşil
7 yıl önce