|

Kartal nakavt

Siyah-beyazlılar zoru başarmak için gittiği Kiev'de daha 3. dakikada Vukojevic'in golüyle buz kesti. Golden sonra toparlanmaya çalışan ve pozisyonlar bulan Beşiktaş'ın gardı 55. dakikada Yarmolenko'nun fileleri sarsmasıyla iyice düştü. 64. dakikada Gusev ve 74. dakikada Shevchenko Kiev'e farkı getiren isimler oldu

00:00 - 25/02/2011 Cuma
Güncelleme: 00:46 - 25/02/2011 Cuma
Yeni Şafak
Kartal nakavt
Kartal nakavt

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında ilk maçta İstanbul'da 4-0 yenildiği Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına deplasmanda 4-0 yenilerek Avrupa'dan elendi. İlk maçta aldığı 4-1'lik dezavantajlı skor nedeniyle maça erken gol bulmak amacıyla başlayan Beşiktaş, henüz 3. dakikada kalesinde gördüğü golle adeta şok oldu. Siyah-beyazlılar, golden sonra rakip kaleye yüklense de fazla pozisyon üretemedi ve devreyi yenik tamamladı. Dinamo Kiev ise ilk maçta aldığı 4-1'lik galibiyetin rahatlığıyla savunma güvenliğini ön planda tutup ani ataklarla Beşiktaş savunmasını zorladı. 3. dakikada bulduğu golle iyice rahatlayan Ukrayna ekibi, devreyi 1-0 önde bitirdi. İkinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş, özellikle orta alanda kaptırdığı toplarla kalesinde tehlikeler gördü. 55'de Yarmolenko ve 64'te de Gusev'in attığı gollerle 3-0 geriye düştü. 74. dakikada Shevchenko'nun da golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, sahadan 4-0 yenik ayrılarak, UEFA Avrupa Ligi'nden elendi.


Ferrari'ye 3 maç ceza!

Hafta sonu oynanan F.Bahçe derbisinde Lugano'ya yumruk atan ve kırmızı kartla oyun dışında kalan Beşiktaş'ın İtalyan stoperi Ferrari'ye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından 3 maç ceza verildi. Fenerbahçe derbisinde mağlubiyetin sorumlusu olarak ilan edilen ve sözleşmesinin fesh edileceği konuşulan Ferrari'yi teknik direktör Schuster'in Dinamo Kiev maçında on birde sahaya sürmesi ise tepki çekti.


-12 derece Beşiktaş'ı zorladı

Kiev'deki soğuk hava ve maçtan 2 saat önce başlayan kar yağışı futbolculara zor anlar yaşattı. Maç saatinde -12 dereceyi bulan soğuk karşısında Beşiktaşlı futbolcuların oldukça zorlandığı görüldü. Siyah-beyazlı taraftarlar ise Kiev'de de takımlarını yalnız bırakmadı.


Kiev'in rakibi Manchester City oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur karşılaşmaları dün oynanan maçlarla tamamlandı. Beşiktaş'ı eleyerek 3. tura çıkan Dinamo Kiev'in bu turdaki rakibi Aris'i sahasında mağlup eden İngiliz temsilcisi Manchester City oldu. UEFA Avrupa Ligi'nde toplu sonuçlar şöyle:

Porto-Sevilla: 0-1

Zenit-Young Boys: 3-1

B.Leverkusen-M.Kharkiv: 2-0

Liverpool-S.Prag: 1-0

PSV Eindhoven-Lille: 3-1

S.Moskova-Basel: 1-1

Sporting Lizbon-G.Rangers: 2-2

Ajax-Anderlecht: 2-0

Braga-Lech Poznan: 2-0

Manchester City-Aris: 3-0

PSG-BATE Borisov: 0-0

Stutgart-Benfica: 0-2

Twente-Rubin Kazan: 2-2

Villarreal-Napoli: 2-1

NOT: Kırmızı renkli takımlar bir üst tura çıkmıştır.



13 yıl önce