|

Kartal'dan 3'lü pençe

Beşiktaş'ta Galatasaray derbisinin hazırlıkları sürerken, teknik sorumlu Burak Yılmaz, hücumda 3 isimle rakibini mat etmek istiyor. Genç çalıştırıcı; Aboubakar'ın bitiriciliği, Rashica'nın hızı, Cenk'in ise tecrübesinden faydalanacak.

10:15 - 20/10/2023 Cuma
Güncelleme: 11:52 - 20/10/2023 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş'ın derbideki hücum silahları Aboubakar, Cenk Tosun ve Milot Rashica olacak.
Beşiktaş'ın derbideki hücum silahları Aboubakar, Cenk Tosun ve Milot Rashica olacak.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş, yarın Galatasaray'a konuk olacak. Siyah-beyazlı takımın teknik sorumlusu Burak Yılmaz, bu zorlu mücadelede savunma kadar hücuma da büyük önem veriyor. Genç teknik adam, gol yollarında Milot Rashica-Cenk Tosun-Vincent Aboubakar üçlüsüne görev vermeyi düşünüyor.


Geçiş oyunu ve kontra ataklarda Rashica'ya kullanacak olan Burak Yılmaz, rakip kaleye yakın noktada ise Aboubakar'dan gol bekleyecek. Bu sezon 16 maçta 11 gol atıp, 3 asist yapan 31 Kamerunlu futbolcu, Galatasaray karşısında da siyah-beyazlı takımın en büyük kozu olacak. Trendyol Süper Lig"de oynadığı son 4 müsabakada rakip fileleri havalandırmayı başaran Aboubakar, sarı-kırmızılı takımın ağlarını da sarsmayı hedefliyor.




Rashica ile kontra

Burak Yılmaz, Milot Rashica'ya da bu aşamada özel bir görev verecek. Genç çalıştırıcı, derbide öncelikle oyunu tutmak istiyor.


Müsabakanın deplasmanda oynanacak olması ve taraftar baskısını da göz önünde bulunduran Burak Yılmaz, ilk yarıyı gol yemeden geçirmenin peşinde. Rashica özellikle ilk yarıda yakalanacak kontra ataklarda başrol oynayacak. Hızıyla ön plana çıkan 27 yaşındaki Kosovalı futbolcu, sarı-kırmızılı savunmayı hazırlıksız yakalayıp gol atmak ya da asist yapmak için mücadele edecek.


Kosova Milli Takımı'nın, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Andorra'yı 3-0 yendiği maçta 2 gol ve 1 asistle yıldızlaşan Rashica, milli aradan da formda döndü.




Cenk siftah peşinde

A Milli Takım'da Letonya karşısında attığı 2 golle moral bulan ve sakatlığı sonrası yavaş yavaş forma giymeye başlayan Cenk Tosun da gerek kanatlardan içeriye kat ederek gerekse de zaman zaman Aboubakar'ın yanında skora katkı sağlamaya çalışacak. Trendyol Süper Lig'de bu sezon henüz golle tanışamayan tecrübeli santrfor, siftahı deplasmanda Galatasaray'a karşı yapmak istiyor. Siyah-beyazlı takımla sarı-kırmızılı rakibine karşı ligde 8 kez forma giyen Cenk'in 3 gol ve 1 asisti bulunuyor. Sakatlığı sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalan siyah-beyazlı futbolcu, Süper Lig'de görev aldığı 6 maçta gol üretemezken, 2 asist yaptı. Cenk Tosun, milli takımın Letonya maçında ise 2 gol atarak derbi öncesi moral depoladı.





#Beşiktaş
#Galatasaray
#Süper Lig
#Vincent Aboubakar
#Milot Rashica
#Cenk Tosun
7 ay önce