|

Kartal'ı Iturbe uçuracak

Son günlerde forvet ve stoper arayışlarıyla gündeme gelen Beşiktaş, kanatlarını da takviye etmek için harekete geçti. Roma'nın Paraguaylı oyuncusu Juan Iturbe için girişimlere başlayan siyah-beyazlılar, Gaziantepsporlu Orkan Çınar'ı kadrosuna kattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:18 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Kartal'ı Iturbe uçuracak
​Kartal'ı Iturbe uçuracak

Yeni sezon hazırlıklarının son etabı için İspanya'ya giden Beşiktaş'ta, bir yandan da transfer çalışmaları devam ediyor. Siyah-beyazlılar, kanatlarını yeni oyuncularla takviye etmek istiyor. Geçen sezonun devre arasında Olcay Şahan'ı Trabzonspor'a, Kerim Frei'yi de Birmingham City'ye satan siyah-beyazlılar, ikinci devreyi Quaresma ve Babel'le tamamlamıştı. Teknik direktör Şenol Güneş'in bu iki oyuncuya alternatif olacak 2 isim istediği öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen Beşiktaş transfer komitesi, Roma'da forma giyen 24 yaşındaki Juan Iturbe'yi gündeme aldı. Sağ kanat ağırlıklı olmak üzere her iki kanatta ve merkezde oynayabilen Arjantin asıllı Paraguaylı oyuncu, 2014'ten bu yana Roma forması giyiyor. Porto ve Verona'da yaptığı çıkışlarla dikkat çeken oyuncu, Beşiktaş'a gelmeye sıcak bakıyor. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Roma'da, ikinci yarısını ise kiralık olarak Torino'da geçiren Iturbe, forma giydiği 29 maçta 1 gol atıp 3 de asist yaptı. Siyah-beyazlılar, İtalyan ekibi ile 2019'a kadar sözleşmesi bulunan kanat oyuncusu için, Roma'ya satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulunacak.

ORKAN ÇINAR'DA İŞLEM TAMAM

Kanat oyuncu arayışlarını sürdüren Beşiktaş, bir süreden beri görüşmelerini sürdürdüğü TFF 1. Lig ekibi Gaziantepspor'un oyuncusu Orkan Çınar'ı kadrosuna kattı. Beşiktaş ile 4 yıl sözleşme imzalayacak olan Orkan, bugün sağlık kontrolünden geçecek. 21 yaşındaki futbolcu, yarın da de Beşiktaş'ın kampına katılacak. Beşiktaş, Gaziantepspor'a bu transfer için 450 bin Euro bonservis bedeli ödeyecek. Doğup büyüdüğü Almanya'da Wolfsburg altyapısında yetişen Orkan, daha sonra G.Furth forması giydi. Son 2.5 sezondur Gaziantepspor'da oynayan 21 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Süper Lig'de 21 maçta 3 gol ve 2 asistlik performans gösterdi.

#Beşiktaş
#Süper lig
#Roma
#Iturbe
7 yıl önce