|

Kenan Sofuoğlu: Avrupa başarımızı kıskanıyor

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5 şampiyonluğu bulunan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, elde ettikleri başarıların Avrupa'da kıskançlıkla karşılandığını söyledi.

Yeni Şafak
12:08 - 7/04/2017 Cuma
Güncelleme: 12:17 - 7/04/2017 Cuma
AA
Sofuoğlu; 2007, 2010, 2012, 2015 ve 2016 yıllarında Supersport şampiyonu oldu.
Sofuoğlu; 2007, 2010, 2012, 2015 ve 2016 yıllarında Supersport şampiyonu oldu.

Kenan Sofuoğlu yaptığı açıklamada, sakatlığı sonrası geçen hafta pistlere dönüşüyle ilgili Avrupa'da, "Şampiyon Sofuoğlu geri dönüyor" başlıklı bir haber yayınlandığını aktararak, çok sayıda olumsuz yorumla karşılaştığını anlattı.


"Başarımız onların zoruna gidiyor"
Haberle ilgili 20-25 tane yorum okuduğunu ifade eden Sofuoğlu, "Hemen hemen hepsi çok kötü yorumlardı. 'Gelmesin', 'Ne işi var burada' gibi. Bunları okuduğumda iyice emin oluyorum ki bizim ülkemize karşı Avrupa'da bir kıskançlık var. Büyümemizle, başarılı olmamızla ilgili bir çekememezlik var." dedi.

Kendisinin ve Türkiye'nin elde ettiği başarıların Avrupa'da kabullenilemediğini ileri süren milli motosikletçi, şunları söyledi:

  • "İyice anlıyorum ki bizim başarımız onların zoruna gidiyor. Demek ki bizim daha fazla başarılı olmamız lazım. Öğrencilerime de bunları aynı şekilde söyledim. Biz gideceğiz ve daha başarılı olacağız. Onlardan daha iyi hayat yaşayacağız. Onlardan daha güzel yerlerde yaşayacağız. Güçlü olduğumuzu onlara kanıtlayacağız. Bu durum politikada nasıl ise sporda da aynı gidiyor. Bize karşı kötü bir bakış var ve ben buna yıllardır alışkınım. Bu işe dün başlamadım. Yıllardır Avrupa'da yaşayan biriyim. Hakkımda çok kötü şeyler konuşulduğunu da duydum. Bu değişmedi ve değişmeyecek. Bana göre Türkiye'nin başarısını çekemiyorlar. Bu nettir."

"Türk sporcular, dünya arenasında yerini alacak"

Başarılı genç sporcular olduğunu anlatan Kenan Sofuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:


  • "Can ve Deniz Öncü kardeşler, Asya Yetenek Kupası'nda yarışıyorlar ve ilk yarışlarını kazandılar. Tayland'da İstiklal Marşı'nı çaldırıp, bayrağımızla pistte tur attılar. Daha 13 yaşındalar. Dünya Supersport Gençler Kupası'nda bir sporcumuz yarışıyor. Toprak Razgatlıoğlu, Avrupa Superstock 1000 Şampiyonası'nda yarışıyor. Benim en büyük destekçim, arkamda güçlü bir şekilde duran devletim, Gençlik ve Spor Bakanlığım, federasyonum. Önemli bir sorumluluğum var. Bu sporculara yardım etmeye çalışıyorum. Hepsi kategorilerinde başarılılar. Önümüzdeki 3-4 yılda birçok Türk sporcu dünya arenasında yerini alacak."
#Kenan Sofuoğlu
#​Dünya Supersport Şampiyonası
7 yıl önce