|

Kimseye kanıtlayacak bir şeyim yok

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5. zaferine ulaşarak büyük bir başarıya imza atan milli motosikletçi- miz, "Herkes bana neden Moto GP'de yarışmadığımı soruyor. Moto GP'de şampiyon olan takımın adı, Repsol Honda değil de THY veya Türk Telekom olsaydı, o motorun üzerinde bugün ben otururdum” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:19 - 18/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, bir kez şampiyonluğunu hayal ettiği Dünya Supersport Şampiyonası'nda iyi bir sezon geçirerek, 5. zaferine ulaştığını söyledi. Red Bull sporcusu Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ile İstanbul'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İspanya'da gerçekleştirilen sezonun 11. ayağını birinci bitirdiğini belirten Kenan Sofuoğlu, "İyi bir sezon geçirdim, şampiyonluğa ulaştım. Esasında 2 hafta önce Fransa'da Türklerin çok olduğu bir yarışta şampiyonluğa ulaşmak istedim ama nasip olmadı. İspanya'da ilk 8'de bitirmek benim için yeterli olacaktı ama Rabbim bana birinci olarak şampiyonluğa ulaşmayı nasip etti. Ağabeylerimle yıllar önce motosiklet yarışlarında yer alırken hayalimiz, birimizin Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışmasıydı. Rabbim, beşinci kez dünya şampiyonluğunu nasip etti." diye konuştu.



KENDİNE GÜVENEN KARŞIMA ÇIKSIN


Motor sporlarında en önemli kategorilerinden Moto GP'de yarışmadığı için eleştirildiğini kaydeden Kenan, şu ifadeleri kullandı: "Herkes bana yıllardır neden Moto GP'de yarışmadığımı soruyor. Yıllar önce Türkiye'den çıkarken, hayalim Supersport'ta yarışmaktı. Moto GP, özel yapım motorların yarıştığı ve markaların çok yüksek rakamlar harcadığı bir kategori. Moto GP'de şampiyon olan takımın adı, Repsol Honda değil de THY veya Türk Telekom olsaydı, o motorun üzerinde bugün Kenan ile Toprak (Razgatlıoğlu) otururdu. Bu sezon Moto GP'de yarış kazanan birçok pilotu daha önceki yıllarda zaten geçmiştim. Benim kimseye kanıtlayacak bir şeyim yok. Her kategorinin farklı bir zorluğu ve kullanma tekniği vardır. Kendine güvenen karşıma çıkabilir. Çıkanlar da ne olduğunu görmüştür. Benim standart bir supersport motoruyla yapacağım dereceyi kimsenin yapabileceğine inanmıyorum."



Haksız eleştiriler can sıkıyor


Kariyerinin elde ettiği 5. şampiyonlukla bittiğini söyleyen dünya şampiyonu motosikletçi, "Yarışmaya devam edeceğim ama amacım, İstiklal Marşı'nı dinletmek, Türk bayrağıyla tur atmak ve benden sonra gelecek sporculara kapı açmak" dedi. Duygusal bir yapısı olduğu için haksız eleştirilere üzüldüğünü anlatan Red Bullu sporcusu Kenan Sofuoğlu, şöyle devam etti: "Hiçbir şey bilmeden eleştirilmek ayrı. Arda Turan'ı da çok yıpratıyorlar. İspanya'daki yarışlarımızda herkesin bana Arda'dan bahsetmesi, beni gururlandırıyor. Ona da bana da çok fazla eleştiri var ama aradaki fark, insanlar futboldan biraz anlıyor. Anlamadıkları sporla ilgili eleştiriler ve bunların da yakışıksız olması canımı sıkıyor."



Kenan bizim gururumuz


Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kenan Sofuoğlu'nun devletin ve federasyonun desteğini boşa çıkarmadığını belirterek, "Kenan 2016'da Türk insanının gururu oldu" dedi. Kenan'ın darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer aldığı için bazı çevrelerce hedef haline getirildiğini savunan Uçar, şunları dile getirdi: "Kenan'ın başarısının gölgelenmesi için algı yönetimi yapmak isteyen cemaat adı altında birleşmiş hainler var. ABD'den Türkiye'yi karıştırmak isteyen bir alçağın operasyonu da bunun içinde. Kenan, Fetullah Gülen isimli teröristin uşağı olmuş bir firmanın sponsorluğunu almıştı. 17-25 Aralık olaylarının ardından sponsorluğu suratlarına çarptı. Bu, bazılarını rahatsız etti."



#Dünya Supersport Şampiyonası
#Kenan Sofuoğlu
7 yıl önce