|

Maça 9 kişi gelen takıma büyük jest

Bölgesel Amatör Lig'de rakip takım karşılaşmaya 9 kişi geldiği için sahaya 9 futbolcuyla çıkan İstatistikspor, fair-play örneği sergiledi.

Yeni Şafak
12:14 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 12:25 - 11/04/2017 Salı
AA
İstatistikspor takımı eşine az rastlanır bir fair-play örneğine imza attılar.
İstatistikspor takımı eşine az rastlanır bir fair-play örneğine imza attılar.

Bölgesel Amatör Lig'de İstatistikspor ile Keçiören Sportif arasında Ankara'da oynanan play-off maçı, yeşil sahalarda eşine az rastlanır bir fair-play örneğine sahne oldu.

Süper Amatör Lig'e yükselme iddiası kalmayan Keçiören Sportif'te, maça 9 futbolcu geldi. Bu durum karşısında rakip takım İstatistikspor, bir üst lig iddiasını sürdürmesine rağmen centilmenlik örneği gösterdi ve sahaya 9 kişi çıktı.

İstatistikspor, karşılaşmayı 6-3 kazanarak Süper Amatör Lig'e yükselme iddiasını sürdürdü.
İstatistikspor'un kaptanı Ali Sarı yaptığı açıklamada, Keçiören Sportif'in teknik direktörü ve yöneticilerinin maça 9 kişi çıkacaklarını kendilerine ilettiğinde, hiç düşünmeden 9 kişi oynama kararı aldıklarını belirtti.

Ligde maça çıkmayan takımların küme düşme cezası aldığına işaret eden Ali, "Bu nedenle 9 kişi de olsa maça çıkacaklarını söylediler. Maça 11 kişi başladık. 1. dakikada iki oyuncumuzu çıkararak 9 kişi mücadele ettik" dedi.
"Karşılaşma 20-0 da bitebilirdi"

Ali, örnek davranışları nedeniyle rakip takımın memnun olduğunu dile getirerek, "Çünkü ister istemez bir hezimet bekliyorlardı. Karşılaşma 20-0 da bitebilirdi. Öyle bir imkanımız vardı ama biz 9 kişi oynadık. Rakibin üzerine fazla gitmedik ve maçı rölantide götürdük. Maçı 6-3 kazandık" ifadelerini kullandı.

#İstatistikspor
#Keçiören Sportif
7 yıl önce