|

Malatya'nın yeni stadında sona doğru

TOKİ tarafından temeli 2012 yılında atılmasına rağmen işi alan yüklenici firmanın taahhütlerini yerine getiremediği için ikinci bir ihaleyle yeni bir yüklenici firmaya ihale edilen Malatya'nın yeni stadyumda yapılan işlerin tamamının 1 hafta içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.

Yeni Şafak
17:12 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:44 - 24/03/2017 Cuma
IHA
25 bin kapasiteli Malatya’nın yeni stadı görücüye çıkacağı günü bekliyor.
25 bin kapasiteli Malatya’nın yeni stadı görücüye çıkacağı günü bekliyor.

Yapım çalışmalarında sona gelinen stadın işlerin tamamının 1 hafta içerisinde tamamlanarak anahtar tesliminin yapılacağı belirtildi. Elektrik, su, cam, mobilya, çevre düzenlemesi, koltuklandırma, çatı kaplaması ve saha içi düzenlemesi gibi işleri tamamlanan yeni stadın, zemin dışında kullanıma hazır durumda olduğu belirtildi.



"Malatya'ya layık bir stat yapmaya çalışıyoruz"

Stattaki çalışmaların tamamlandığını kaydeden yüklenici firma yetkilisi Erdoğan Büber, "Malatya'ya layık bir stat yapmaya çalışıyoruz. Şu anda çalışmalar bitmiş durumda. Bizi engelleyecek bir durum yok. Sadece çimin yere adapte olmasını, kök salmasını bekliyoruz. Çok küçük bir kaplamamız kaldı. O da yağmurdan dolayı bugüne kadar sarktı ama çok az bir işimiz kaldı. O işi de zannediyorum bu hafta içerisinde bitiririz" diye konuştu.





"Stadın kabulü de bugünlerde yapılacak"

Büber, yeni stadın kendileri için bir gurur vesile olduğunu da kaydederek, "Elbette burası bizim gurur vesilemiz ama burasıyla önce Malatya'nın gurur duyması lazım. Tabii stadın kabulü de bugünlerde yapılacak. Buraya geldiklerinde varsa kabul eksiklikleri yazılacak, onlar tamamlandıktan sonra da biz TOKİ'ye kabulünü yaparak devrini gerçekleştireceğiz. Artık ondan sonraki iş TOKİ ile diğer kurumlar arasındaki görüşmelere bağlı" dedi.



"Bana göre oynamasalar çok daha iyi olur"

Yüklenici firma yetkilisi Erdoğan Büber, Malatyalı futbolseverlerin, 'Bu sezon futbol müsabakası oynanabilir mi?' yönündeki soruya da cevap vererek, "Belki son 1-2 maçı oynayabilirler. Bana göre bu sezon burada müsabaka oynamasalar çok daha iyi olur. Oynanırsa çim zarar görebilir, bu da ileride daha tedavisi zor problemlere yol açabilir" ifadelerini kullandı.








#Yeni Malatyaspor
#TOKİ
7 yıl önce