|

Milli Takıma iki yıldız daha

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in A Milli Takım kadrosunda görmeyi istediği futbolculardan Kerem Demirbay ve Tolgay Arslan için meraklı bekleyiş son bulmak üzere.

Yeni Şafak ve
13:29 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 14:10 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Milli Takım oyuncu havuzunu genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Milli Takım oyuncu havuzunu genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor.

A Milli Takımımız için oynamak istediğini lanse eden ve bunun için FIFA'dan gelecek kararı bekleyen Tolgay Arslan'ın durumuyla ilgili olarak sezon sonunda net bir cevap geleceği öğrenildi. Bununla birlikte Almanya ve Türkiye arasında tercih yapması beklenen Kerem Demirbay'ın da bir sonraki Milli Takım arasında kadroya davet edilebileceği belirtildi.

Özellikle orta sahada geniş bir oyuncu havuzuna sahip olan Milli Takımımıza iki orta saha oyuncusu daha katılmak üzere. Daha önceden Almanya Milli Takımı'nı seçtiğini bildiren ancak Almanya A Milli Takımı'yla hiçbir mücadeleye çıkmayan Tolgay Arslan'ın Türkiye için oynama talebi, sezon sonunda FIFA tarafından karara bağlanacak.


Schelotto'nun davası örnek teşkil ediyor

Arjantin'de doğan ancak İtalya Milli Takımı'nda 4 dakika forma giyen Ezequiel Schelotto, FIFA'dan Arjantin Milli Takımı'nda oynamak için izin almıştı. Schelotto'nun Arjantin'de oynama hakkını kazanması, Tolgay Ali Arslan'ın Türkiye Milli Takımı için oynaması için emsal oluşturacak. Tolgay Arslan, 2009'da U17 Türk Milli Takımı'nda forma giydikten sonra Almanya Futbol Federasyonu'ndan gelen teklifi değerlendirmiş ve 2012'de tercihini Almanya'dan yana kullanmıştı.

Kerem Demirbay'ın kararı bekleniyor

Fatih Terim'in orta saha için gözdelerinden biri olan Kerem Demirbay için ise oyuncunun kararı bekleniyor. Almanya Milli Takımı'nın da yakından izlediği futbolcu için önceki aylarda açıklamalarda bulunan Fatih Terim, Ukrayna ile oynanacak maç öncesinde, "Bir sürpriz yapacaktık, bu kadroya Hoffenheim'da bir çocuğumuz (Kerem Demirbay) vardı. Yakın gelecekte birkaç sürprizimiz olacaktır. Çok beğeniyorum Kerem'i, inşallah yakın zamanda burada olacak" ifadelerini kullanmıştı.

  • 23 yaşındaki futbolcu, Hoffenheim formasıyla Bundesliga'da bu sezon çıktığı 22 resmi maçta 3 gol atarken 8 de asist yapma başarısı gösterdi.

https://www.youtube.com/embed/RaJ30nQrYNI

#Fatih Terim
#Tolgay Arslan
#Kerem Demirbay
7 yıl önce