|

Muharrem Usta: UEFA ve CAS şikeyi tescilledi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, CAS'ın 7 maçta şike olduğunu kesin bir şekilde bildirdiğini ifade ederken, "Bizim için 2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'dur" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak ve
10:18 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:43 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe derbisi öncesi canlı yayında katılan Muharrem Usta çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe derbisi öncesi canlı yayında katılan Muharrem Usta çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Muharrem Usta katıldığı canlı yayında 2010-2011 sezonu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'e konuşan Usta'nın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;


"CAS 7 maçta şike olduğunu bildirdi"
  • "UEFA, 4 maçta Fenerbahçe'nin şike yaptığını tescilledi. Trabzonspor bu yüzden CAS'a gitti. CAS ise 4 maç değil 7 maçta şike olduğunu kesin bir şekilde bildirdi. UEFA ve CAS kesin olarak şike yapıldığını söyledi. Türkiye'de o sene şike var mı, yok mu tartışması bitmiştir. Kesin ve net şike yapıldığı tescillendi."

"TFF harekete geçmediği için sorun yaşanıyor"
  • "Biz TFF'ye diyoruz ki, madem şike yapılmış o zaman şampiyonluğu Trabzonspor'a ver ve şike yapanlara ceza ver. Şike kanıtlanmasına rağmen TFF harekete geçmediği için sorunlar yaşanıyor. "

"FETÖ'nün ele geçirmeye çalışması şike yapılmadığı anlamına gelmez"
  • "FETÖ, Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışmışsa ilk önce ben Fenerbahçe'nin yanında olurum. FETÖ'nün Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışması şike yapılmadığı anlamına gelmez. Bu ikisi ayrı konular."



"2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'dur"
  • "CAS ve UEFA'nın raporlarında şikenin nasıl yapıldığı yazılıyor. Bizim için 2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'dur. Keşke bunlar Türkiye'de olmasaydı. Milyonlarca gencimiz şike diye bir kavramla tanışmasaydı."

"Menajerler ile futbolcular arasında FETÖ ilişkisi gördüm ve hemen dağıttım"


  • "Bir takım menajerler ile futbolcular arasında FETÖ ilişkisi gördüm. Genç çocuklarla bazı evlere girdiklerini öğrendim. Genç futbolcularımızı etkilemeye çalıştıklarını öğrendiğim anda bu kişileri hemen dağıttım ve Trabzonspor'dan uzaklaştırdım."

#Muharrem Usta
#Fenerbahçe
#Trabzonspor
7 yıl önce