|

Musa Aydın yeniden başkan

Ankara Holiday Inn Çukurambar Otel'de yapılan Türkiye Güreş Federasyonu 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu'ndaki başkanlık seçimine mevcut başkan Musa Aydın tek aday olarak katıldı. 279 delegesi bulunan federasyonun 197 delegesi genel kurulda oy kullandı ve 10 oy geçersiz sayıldı. 187 delegenin oyunu alan Musa Aydın yeniden başkanlığa seçildi.

Yeni Şafak
13:59 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 14:02 - 13/11/2016 Pazar
IHA
Türkiye Güreş Federasyonu genel kurulunda yapılan başkanlık seçiminde tek aday olan Musa Aydın 187 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.
Türkiye Güreş Federasyonu genel kurulunda yapılan başkanlık seçiminde tek aday olan Musa Aydın 187 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Tekrardan başkan seçilen Musa Aydın'ın yönetiminde, Erkan Durdu, Gürkan İzzet Paksoy, Halil Bozdoğan, Hasan Eroğlu, Hüseyin Kaya, İsmail Kaşdemir, Mahir Biberoğlu, Mehmet Ayhan, Mustafa Çakır, Selahattin Uyan, Serdar Çinkılıç, Süreyya Yoğurtçu, Ünsal Kıraç ve Zeki Gül yer aldı.



"Bu süreci çok iyi idare ettik"

Aydın, genel kurulunda yaptığı konuşmada 8 Nisan 2015 tarihinde aynı salonda federasyon başkanı seçildiğini belirterek, “Başkan seçildiğimde milli takım kamplarımızda diyetisyen, kondisyoner, fizyoterapist ve doktor gibi yardımcı unsurlar oluşturarak çalışmalarımıza başladık. 25 kişilik bir olimpik kurul oluşturduk. Başkan seçildiğimde olimpiyatlara 1 buçuk yıl vardı. Çok kısa bir süre vardı ve bu süre kriz bir süresiydi ama Allah'a şükür biz sizlerle, yönetimimizle birlikte bu süreci çok iyi idare ettik. Sporcularımıza başkanlık değil ağabeylik yaptık. 18 yıl aradan sonra Las Vegas'ta 3 dünya şampiyonluğu kazandık. Gene 2016'da Rio'da ilk defa bayanlarda Avrupa şampiyonluğu kazandık. 52 yıl aradan sonra Rio'da 5 madalya kazanıp büyük bir zafere imza attık" diye konuştu.



“Hedefimiz Tokyo Olimpiyatları”

Önlerinde 4 yıllık bir süreç olduğunu ve bu süreç içerisindeki hedeflerinin Tokyo olimpiyatları olduğunu kaydeden Aydın, “Tokyo Olimpiyatları'na dünyanın en güçlü güreş takımıyla katılmak istiyoruz. 1948-1960 olimpiyatları rekorlarını kırmak istiyoruz. Bu yolda yönetimimizle birlikte büyük bir azim ve gayretle çalışacağımıza söz veriyoruz. Biz bu 1 buçuk yıl süre içerisinde bize oy veren, vermeyen ayrımı yapmadık. Biz bütün kulüplerimize eşit mesafede, adalet ilkeleri doğrultusunda maddi destekte bulunduk, malzeme desteğinde bulunduk. Önümüzdeki dönemde inşallah sponsorları da devreye sokarak kulüplerimize desteği arttıracağız. Bizden önceki dönemlerde ligler 4 haftada bitiyordu. Bizim dönemimizde 10 haftaya yaydık, deplasmanlı güreş ligini oluşturduk. Bundan amacımız rekabet ortamını oluşturmak. Spor demek rekabet demek. Eğer rekabet olmazsa takımların hiçbir anlamı olmaz. Bizde önümüzdeki 4 yıl süreyle deplasmanlı güreş ligini devam ettireceğiz ve bu inşallah kısa zamanda rekabet ortamını oluşturacağız” şeklinde konuştu.


#Musa Aydın
#Türkiye Güreş Federasyonu
7 yıl önce