|

Muslera: Fabri'ye karşı sempatim var

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera verdiği röportajda, babasının Uruguaylı olduğunu belirttiği Beşiktaş'ın kalecisi Fabricio Ramirez'e karşı sempatisi olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:17 - 11/06/2017 Pazar
Güncelleme: 10:38 - 11/06/2017 Pazar
Diğer
Fernando Muslera, Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.
Fernando Muslera, Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Galatasaray'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, kariyerine ve gündeme dair dikkat çeken açıklamalara imza attı.

Fanatik'e konuşan Uruguaylı file bekçisinin sözlerinden öne çıkanlar şunlar:

"Kariyerimin en kötü sezonuydu"

Taffarel ayrıldıktan sonra birçok kaleci antrenörü değişikliği yaşandı. Bu durum performansını etkiledi mi?

  • Taffarel ile uzun yıllar ve çok verimli çalıştık. Bunun en büyük nedenlerinden biri de ikimizin mentalitesi aynıydı. Onun çalışma sistemi ve tarzı, benim sevdiğim tarzla aynı. Bu sebeple güzel işler çıktı ortaya. Sonra Frans Huk geldi. Kendisi de çok iyi bir kaleci antrönörü ama onunla benim mentalitem farklıydı. Kesinlikle Huk için kötüydü demiyorum. Mutlaka onun da yaptırdığı şeyler iyidir. Fakat sonuç olarak biz kalecilerin küçüklüğümüzden beri alışık olduğu sistem oluyor.
"Fabri'ye sempatim var"

Geride bıraktığımız sezon Beşiktaş’ın kalecisi Fabri ile çok kıyaslandın. Sence nasıl bir kaleci?

  • Öncelikle Beşiktaş'ı tebrik etmek istiyorum. Gerçekten iyi oynadılar, hak ettiler. Avrupa’da iyi işler yaptılar. Avrupa'da bir Türk takımının üst seviyelere gelmesi çok önemli. Bu biz oluruz, Beşiktaş olur, Fenerbahçe olur, Başakşehir olur önemi yok. Oyuncu konusunda ise kıyaslamalar oluyor. Bunu genelde medya ve taraftarlar yapıyor. Fabri iyi bir kaleci. Önemli bir sorumluluk aldı ve o sorumluluğu da en güzel şekilde yerine getirdiğini düşünüyorum. Fabri'yi sevmemin sebeplerinden biri de İspanyol ama babası Uruguaylı. O yüzden ben onu bir Uruguaylı olarak görüyorum. Bu anlamda Fabri'ye karşı sempatim var.
"Belki Başkan'a gelmiştir"

Kendi geleceğin hakkında neler söylersin. Herhangi bir kulüpten teklif aldın mı?

  • Bana yansıyan bir teklif olmadı. Ama bilmiyorum belki başkanımıza geliyordur bana söylemiyordur bilmiyorum (Gülüyor). Şu zamana kadar bana yansıyan bir şey yok. Tabii işin şakası bir yana, mutlaka bir teklif gelse oturulur konuşulur. Önemli olan Galatasaray'ın çıkarlarına uygun bir şey olması. Ama Galatasaray'ın çıkarlarına uygun olmayan ve benim de mutlu olmayacağım bir teklif geldiği sürece buradan ayrılmam. Her fırsatta Galatasaray'da mutlu olduğumu ve kendimi evimde gibi hissettiğimi söyledim. Galatasaray'da kalmak istiyorum. Bir sene daha kontratım var. O yüzden gitmek gibi bir düşünce yok kafamda.

#Fernando Muslera
#Galatasaray
7 yıl önce