|

Nur Tatar dünya şampiyonu

Milli tekvandocu Nur Tatar Askari, 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Amerikalı rakibi Paige McPherson'u 6-4 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Türk bayrağıyla salonda tur atan Askari, kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:03 - 28/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Nur Tatar dünya şampiyonu
Nur Tatar dünya şampiyonu

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen ve bir hafta süren 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası, dördüncü gün müsabakalarıyla devam etti. 183 ülkeden 971 sporcunun katıldığı ve katılım rekorunun kırıldığı şampiyonada ülkemiz adına dördüncü gün bayanlar 67 kiloda Nur Tatar Askari, 53 kiloda Zeliha Ağrıs ve +73 kiloda Nafia Kuş ile erkekler 58 kiloda Mertcan Dolmacı mücadele etti.

TÜRK BAYRAĞI İLE TUR ATTI

Önceki gün yapılan müsabakalarda rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükselen Nur Tatar Askari, ev sahibi Güney Kore’den Kim Dan-Ji ile karşılaştı. Müthiş bir çekişmeye sahne olan ve normal süresi 9-9 biten karşılaşmayı altın vuruşla 11-9 kazanan Nur Tatar Askari, adını finale yazdırdı. Finalde ABD’li Paige McPherson ile karşılaşan milli tekvandocumuz, rakibini 6-4 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Nur Tatar Askari, müsabakanın ardından Türk bayrağıyla salonda tur attı. 2015 yılında düzenlenen dünya şampiyonasında gümüş madalya kazanan ay yıldızlı sporcumuz, böylelikle ilk Dünya şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Kariyerinde olimpiyat 2’nciliği ve 3’ncülüğü, Avrupa şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları şampiyonluğu ve İslami Dayanışma Oyunları şampiyonluğu gibi başarlar bulunan Nur Tatar Askari, önemli bir başarının daha sahibi oldu. Nur Tatar, bu şampiyonluğuyla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda hanesine 120 puan yazdırarak önemli bir avantaj da elde etti.

#Nur Tatar
#Güney Kore
#Türkiye
7 yıl önce