|

Obradovic: Ekpe Udoh gibisini görmedim

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, kazanılan Euroleague Kupası’nın ardından “Bütün 1 yılın emeğinin karşılığını almak çok güzel. Kendi adıma çok mutluyum ama Fenerbahçe adına daha çok mutluyum” dedi. Sırp çalıştırıcının Ekpe Udoh ile ilgili sözleri ise dikkat çekti.

Yeni Şafak
08:37 - 22/05/2017 الإثنين
Güncelleme: 08:45 - 22/05/2017 الإثنين
IHA
Fenerbahçe Koçu Obradovic, Olympiakos maçı sonunda Ekpe Udoh'a övgüler yağdırdı.
Fenerbahçe Koçu Obradovic, Olympiakos maçı sonunda Ekpe Udoh'a övgüler yağdırdı.

Fenerbahçe’ye tarihi bir başarı yaşatan Zeljko Obradovic, Avrupa şampiyonu olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Kendi adıma mutluyum ama Fenerbahçe adına daha çok mutluyum. İlk kez bu kupa alındı. Başkanımız Aziz Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulu’na çok teşekkür ediyorum bana istediğim gibi bir çalışma ortamı sağladıkları için. Ofiste çalışanlardan başlayarak herkese çok teşekkür ediyorum.

dedi.

işte Obradovic'in maç sonu açıklamalarından önemli başlıklar;

“Antic’in az oynaması benim kararım”

  • “Pero Antic’in neden az süre aldığı soruluyor. Bu koçun kararıdır, koçun işidir. Yani benim işim. Tabii ki bütün oyuncularımı oynatmak istiyorum. Bu akşam sahaya çıkmadan önce oyuncularıma son söylediğim şey, bunun bir final oyunu olduğuydu. ‘Hepinize mutlaka oynama fırsatı vermek isterim ama bu biraz güç oluyor’ dedim. Herkese fırsat vermek benim hayalim” dedi. Önümüzdeki yıl da Fenerbahçe’yle Final Four’u kazanmak istediğini söyleyen başarılı hoca, “Hangi Final Four’a giderseniz kupayı almak istersiniz. Fenerbahçe 3. kez Final Four’a kaldı ama tarihinde ilk kez kupayı alıyor. Nerede oynarsak oynayalım benim için aynı şey geçerli. Önümüzdeki yıl Final Four benim ülkemde, Belgrad’da olacak. Önümüzdeki sene de hedefimiz Belgrad’daki Final Four’u kazanmak”

“Ekpe kadar konsantre bir oyuncu görmedim”
  • “Ekpe bugün her yerdeydi. Final Four’daki performansı çok iyi. 108 puan aldı. Sadece skor yapmak değil onun amacı. Basketbol öyle bir oyun ki Real Madrid bizim çevre oyuncularımıza odaklanmak istedi, biz de içeride etkili olduk. Bugün kaç tane 3 sayılık atış yaptık gördünüz. Ekpe’nin takıma katkısı çok fazla. 25 yıldır koçluk yapıyorum ve Ekpe kadar konsantrasyonu olan bir başka oyuncu hatırlamıyorum. Hem hücumda hem savunmada çok konsantre oynuyor”


“Başkan bize güven verdi”
  • “Kazandığım her Final Four’da hep aynı duyguyu hissediyorum. Çünkü bu başarının arkasında 1 yıllık büyük bir emek var. Baskonya’da 36 sayı farkla yendiler bizi. Gece 11’de oynadık. Herkes uykuluydu. Aziz Yıldırım otele geldi ve oyundan bahsetti. ‘Nasılsın’ dedi ve ‘üzülme her şey yoluna girecek’ dedi. Bunu oyunculara söyledim. Başkandan bu tür bir güven gelince her şey daha farklı oluyor. Bütün zafer oyuncularımızın. Buraya gelme amacım bu kulübe bu başarıyı kazandırmaktı. Amacımıza ulaştık. Benim için oyuncuların pasaportu önemli değil, kendisi önemli sahada kaç saat çalıştıkları önemli. Bazı isimler çok önemli yerlere gelebilecek belki ama bu onlara bağlı. Her sabah saat 9’da ofisime gidip, gece 10’da evime gidiyorum. Türk, Amerikalı ya da Sırp benim için önemli değil, kim basketbol oynamak istiyorsa o kazanacaktır”
“En fazla baskıyı kendime ben uyguluyorum”
  • “İnsanlar benim üzerimde baskı uygulamaya çalıştılar. Kimse benim kendime uyguladığım baskıdan fazlasını bana uygulayamaz. Fenerbahçe dünyadaki en iyi takımlardan birisi. Bugün Avrupa’daki en iyi takımız. Biz son 3 yılda 2 final oynadık. Bu çok önemli bizim için. Her hafta partiye gider gibi işe gideceğim. Hayatımda bir takım başka şeyler de yapacağım tabii ki” diyerek sözlerini tamamladı."



#Fenerbahçe
#Obradovic
٪d سنوات قبل